Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΠΗΡΕ ΚΕΦΑΛΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΣ ΙΝΕΔΙΒΙΜ ΚΑΙ Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ

Πήρε “κεφάλια” στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ ο υπουργός Παιδείας- Προηγήθηκε έγγραφη αναφορά του ΔΣ για τον Διευθύνοντα  και  ερώτηση που καταττέθηκε στη Βουλή  από τον Βουλευτή της ΝΔ Γ. Ανδριανό.

Τοποθετείται ο Δ. Ζέρβας στη θέση του προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Με δύο αποφάσεις που υπέγ
ραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου παύει :
Α. Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και πρώην Διευθυντή του Γραφείου του Τάσου Κουράκη Χρήστο Πιλάλη.
Β. Τον Πρόεδρο Θ. Μπλίκα και την Αντιπρόεδρο Χρυσάνθη Γκοντίνου καθώς και όλα τα μέλη του Συμβουλίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Για το Συμβούλιο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ο υπουργός Παιδείας πρόεδρο τοποθετεί  τον πρώην Διευθυντή του γραφείου του Αριστείδη Μπαλτά, Μαθηματικό Δημήτρη Ζέρβα, επιβεβαιώνοντας  το προχθεσινό δημοσίευμα του esos .
Αντιπρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ο κ. Γαβρόγλου διορίζει τον επίσης Μαθηματικό Πανάγο Γεωργόπουλο.
Ως μέλη  θα τοποθετηθούν:
Ο Οικονομολόγος  Χρήστος Τσίτσικας,  
Η Σχολική Σύμβουλος  Χαρίκλεια Ξάνθη, και
Ο Μηχανολόγος-Μηχανικός   Γιώργος Χριστοφής .
Η θητεία των μελών του νέου  Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η  διοίκηση  του ΙΝΕΔΙΒΙΜ  με έγγραφο που εξέδωσε έκανε  λόγο για κινδύνους λειτουργίας του Ιδρύματος , λόγω ανακολουθιών μεταξύ των υποχρεώσεών και των πράξεων του Διευθύνοντος Συμβούλου Χρήστου Πιλάλη. Σχετική ερώτηση καταττέθηκε στη Βουλή και από τον Βουλευτή της ΝΔ Γ. Ανδριανό.
Ενδεικτικά στο έγγραφο του ΔΣ αναφέρονται για τον κ. Πιλάλη:
1. Καθυστερεί να εισηγηθεί στο ΔΣ την εκτέλεση Δημόσιων Διαγωνισμών για παροχή υπηρεσιών με αποτέλεσμα να εισηγείται την αναγκαστική καταφυγή σε Απευθείας Αναθέσεις και τα προβλήματα που αυτές συνεπάγονται.
2. Δεν έχει φροντίσει για τον ορισμό Ορκωτών Ελεγκτών ώστε να διενεργηθεί Τακτικός Διαχειριστικός Έλεγχος.
3. Δεν έχει μεριμνήσει για την κατάρτιση Στρατηγικού Σχεδίου και Επιχειρησιακού Σχεδίου του Ιδρύματος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας.
Τείνει δε να παγιωθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο είτε η άρνηση ενημέρωσης του ΔΣ, είτε η ελλιπής ενημέρωση είτε οι αποχωρήσεις του από τις συνεδριάσεις του ΔΣ, σε συνδυασμό με τις προσωπικές επιθέσεις σε μέλη του ΔΣ με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς που δε συνάδουν με τη θέση του, όπως αυτά καταγράφονται στα πρακτικά του ΔΣ.
Τα παραπάνω ενδεικτικώς αναφερόμενα, ενώ έχουν επισημανθεί κατά περίπτωση πολλαπλώς τόσο προφορικά όσο και γραπτά στον ίδιο, αποτελούν συστηματική πρακτική, έρχονται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τις αρμοδιότητές του, τις αποφάσεις του ΔΣ και τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το Ίδρυμα.
Η πρακτική αυτή ενέχει σοβαρούς κινδύνους για το Ίδρυμα, για την επαρκή και έγκαιρη χρηματοδότησή του, τη σύννομη και ορθή λειτουργία του, την εξασφάλιση της παροχής των υπηρεσιών του προς τους ωφελούμενους πολίτες.
Το ΔΣ/ΙΝΕΔΙΒΙΜ εφιστά την προσοχή για όλα τα παραπάνω στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον καλεί να ενεργεί στα πλαίσια των υποχρεώσεών του όπως αυτές απορρέουν από το νόμο, τις αποφάσεις του ΔΣ και τη σύμβασή του, ώστε το Ίδρυμα να λειτουργεί ομαλά και να αποφεύγονται κίνδυνοι και ενδεχόμενες ζημιές για το Δημόσιο Συμφέρον και τους πολίτες.