Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

1ο ΕΠΑΛ και 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους βραβεύθηκαν για την ταινία τους

1ο ΕΠΑΛ και 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους βραβεύθηκαν για την ταινία τους κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας (βίντεο)
Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου η τελετή της βράβευσης των σχολείων και των μαθητών που διακρίθηκαν στον 36ο Πανελλήνιο / 64ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του EUROPE at SCHOOL με θέμα: "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ" .


Τα βραβεία απονεμήθηκαν από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων, σε 5 Σχολεία και 100 περίπου μαθητές από όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν με τις εργασίες τους (ταινίες μικρού μήκους, γραπτά δοκίμια, λογοτεχνικά κείμενα, μουσικά κομμάτια, ζωγραφική).

Τα σχολεία που βραβεύτηκαν είναι: 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους, Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού, 4ο Δημοτικό Σχολείο Πευκών Θεσνίκης, 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και 4ο Γυμνάσιο Αλίμου.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών Ελλάδας, καθηγητής κ. Χρήστος Κολόκας και η Γενική Γραμματέας της A.E.D.E. Europe κ. Παναγιώτα Καραδήμα με συγκίνηση συνεχάρησαν τις μαθήτριες και τους μαθητές που ξεχώρισαν, όπως και τους εκπαιδευτικούς που τους ενέπνευσαν.

Περίπου 10 μαθητές ΓΕΛ/ ΕΠΑΛ από τους βραβευμένους, θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συναντήσεις νέων, που έχουν αντίστοιχα βραβευθεί στη χώρα τους.

Το 1ο ΕΠΑΛ Άργους και το 1ο Ε.Κ. Άργους συμμετείχαν στο διαγωνισμό με τη ταινία τους "Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …από την πλευρά του Λύκου" Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας, με το παραμύθι που αγάπησαν και με το οποίο μεγάλωσαν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο. Ζωντανεύει μέσα από τη δημιουργία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε. Κ. ΑΡΓΟΥΣ από μια άλλη οπτική γωνία.
Επειδή κάθε ιστορία έχει δυο πλευρές, οι μαθητές δημιουργοί παρουσιάζουν το γνωστό παραμύθι από την πλευρά του δυσφημισμένου λύκου. Στέλνουν με την ιστορία τους μηνύματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Μαζί μηνύματα για τον σεβασμό του περιβάλλοντος, της διαφορετικότητας και της αλληλοκατανόησης μεταξύ των ανθρώπων αλλά και διαφορετικών λαών.

Όλοι μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά μαζί, φτάνει να το πιστέψουμε.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της ομάδας των δημιουργών μαθητών ο Τάκης Σίνγκ.

Η ταινία είναι γυρισμένη με την τεχνολογία Green Screen και είναι αφιερωμένη στην Ασπασία μας, στο κορίτσι που είναι μαχήτρια της ζωής.