Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ KAI KKE TE AΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ

Το ΚΚΕ Αργολίδας καταδικάζει τις μαζικές συλλήψεις σε βάρος διαδηλωτών για την αποτροπή πλειστηριασμών

Η ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ καταδικάζει τις μαζικές συλλήψεις σε βάρος διαδηλωτών που πήραν μέρος σε κινητοποίηση στο Άργος για την αποτροπή ενός ακόμα πλειστηριασμού από τράπεζα.



Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ακολουθεί την πεπατημένη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να τρομοκρατήσει των λαό, τους εργαζόμενους, μέσω της ποινικοποίησης των αγώνων, που όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Οι εξελίξεις αυτές, με την σύλληψη πολιτών που διαμαρτύρονται κατά των πλειστηριασμών, πρέπει να σημάνουν συναγερμό στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που νιώθουν στο «πετσί» τους τις συνέπειες της βάρβαρης αντιλαϊκή πολίτικης, της "δίκαιης ανάπτυξης" που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και της 3ης αξιολόγησης που θα φέρει νέα πιο σκληρά μέτρα για εμάς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους νόμους της ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει ακόμα και πρόταση νόμου στη βουλή από τον Ιούλιο του 2016 για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών.

Όσο θα οξύνονται τα προβλήματα και η αντιλαϊκή πολιτική, όσο θα μεγαλώνει η φτώχεια του λαού μας, άλλο τόσο θα εντείνεται ο αυταρχισμός, η τρομοκράτηση, η ποινικοποίηση των αγώνων μας. Λιτότητα, μνημόνια διαρκείας, αξιολογήσεις πάνε χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό ώστε να φοβηθούμε, να "κάτσουμε στα αυγά μας" να περάσει χωρίς εμπόδια η εξαθλίωσή μας.

Απαιτείται τώρα να δυναμώσει η κοινή δράση εργατών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ, τους εμποροβιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όλους αυτούς που στόχο έχουν το ξεκλήρισμά μας για να αυξήσουν τα κέρδη τους συγκεντρώνοντας τον πλούτο και την παραγωγή στα χέρια τους.

Η κοινωνική συμμαχία, η λαϊκή αλληλεγγύη μπορούν να βάλουν φρένο στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων.

Ο "Άλλος Δρόμος" καταδικάζει τη σύλληψη των 19 συμπολιτών μας
Η δημοτική κίνηση Άργους-Μυκηνών ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ τάσσεται αλληλέγγυα στους πολίτες που διαμαρτύρονται κατά των πληστηριασμών και καταδικάζει απερίφραστα τη σύλληψη των 19 συμπολιτών μας.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία ενάντια στην απώλεια της κατοικίας, της διακοπής ρεύματος και της διακοπής νερού.

Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη συνταγματικά να προστατεύει τους πολίτες από την απώλεια στέγης, νερού και ηλεκτρικής ενέργειας. Οι νόμοι νομοθετούνται από το κοινοβούλιο να προστατεύουν τους αδύναμους και μόνο τότε είναι και ηθικοί.

Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι υποχρέωση του πολίτη να αντιδρά