Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Μη συμπερίληψη της Αργολίδας στην κατανομή των δωρηθέντων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ασθενοφόρων

Αποτέλεσμα εικόνας για ασθενοφόρο ανδριανος
Ερώτηση Ανδριανού σε Υπουργό Υγείας για  τη  μη συμπερίληψη  της Αργολίδας στην κατανομή των δωρηθέντων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ασθενοφόρων.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή  Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα τη, σύμφωνα με δημοσιεύματα,   μη  συμπερίληψη της Αργολίδας στην κατανομή των δωρηθέντων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ασθενοφόρων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Αργολίδας, καθώς και των λοιπών νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει προκαλέσει ο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αποκλεισμός από την κατανομή των δωρηθέντων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ασθενοφόρων.
Επισημαίνεται ότι το Περιφερειακό Γραφείο ΕΚΑΒ Τρίπολης έχει ζητήσει 12 ασθενοφόρα για Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία τα οποία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δεν αποδίδονται καθώς η Κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου που απέκτησαν κάποια ασθενοφόρα μέσω του Ευρωπαϊκών Κονδυλίων (ΕΣΠΑ) παρά το γεγονός ότι οι περιοχές αυτές παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες, οι οδικές αποστάσεις είναι μεγάλες με το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία να έχει σημαντικά προβλήματα, ενώ η καταπόνηση και οι φθορές σε αρκετά από τα χρησιμοποιούμενα ασθενοφόρα είναι μεγάλες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα περί αποκλεισμού της Αργολίδας και των άλλων νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την κατανομή των δωρηθέντων ασθενοφόρων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και με ποια κριτήρια έγινε αυτή”.