Είναι το πρώτο φθινοπωρινό πιάτο που προτείνω για την νέα σεζόν που ξεκινάει.
Το μυστικό της συνταγής είναι το εκλεκτό κρέας, με λίγο λ
ίπος, και δύο ποτηράκια λευκό κρασί.
Υλικά
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια μπέηκον, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδο
- χοιρινό για βραστό, σε μεγάλους κύβους
- 2 ποτήρια κρασί λευκό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κιλό καρότα
- 1/2 κιλό πατάτες
- 3 φύλλα δάφνης
- Κύβους κόκκινης κολοκύθας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε βαθειά και βαριά κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο με το μπέηκον και ροδίστε το για 7-8 λεπτά, σε μέτρια φωτιά
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και ροδίστε για 1-2 λεπτά
- Βγάλτε τα σε μπολ και αφήστε τα στην άκρη
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο χοιρινό -Ροδίστε το στα λίπη που έμειναν στην κατσαρόλα
- Προσθέστε το κρασί, να πάρει αρώματα το μείγμα
- Ρίξτε τα φύλλα δάφνης, το μπέηκον με τα κρεμμύδια, ελέγξτε για αλάτι και πιπέρι, προσθέστε λίγο νερό και βράστε για 3 ώρες
- Στις 2 ώρες, προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, και βράστε ακόμη 1 ώρα συνολικά
- Η κολοκύθα (αν βάλετε) θέλει ένα τέταρτο -Υπολογίστε
- Σερβίρετε με ζωμό, είναι λουκούμι!
Πηγή: Χοιρινό κατσαρόλας | iefimerida.gr