Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Μια  ακόμη μαγευτική  βραδιά  στο  αρχαίο  θέατρο  Άργους,  στα  πλαίσια  του "Φεστιβάλ  Άργους 2017".
Η  μεγάλη  συμμετοχή  των  δημοτών  και  των  επισκεπτών  του  Δήμου  Άργους  Μυκηνών είναι  η  καλύτερη  επιβράβευση για  τις  επιλογές  της  ΚΕΔΑΜ  και  του  προέδρου  της .
Ο  Πέτρος  Διολίτσης   έχει  καταφέρει  να  "δέσει"     υποδομές  και χώρους   του  δήμου  Άργους-  Μυκηνών με  καλλιτέχνες και  ανθρώπους  του  πολιτισμού,με  ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα,  δίνοντας  έτσι  κάτι  ξεχωριστό  στα  πολιτιστικά    δρώμενα  του  τόπου. 

Καταχειροκροτήθηκε ο  "Αλέξης Ζορμπάς" στο αρχαίο θέατρο Άργους
Την εξαιρετική παράσταση "Αλέξης Ζορμπάς"απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 11 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο Άργους, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και με την παγκόσμια γνωσ
τή μουσική του Μίκη.
Ένα μεγάλο μπράβο στους συντελεστές σε μια παράσταση που συγκέντρωσε χιλιάδες θεατών και το αβίαστο χειροκρότημα ήταν η καλύτερη "αμοιβή" σε ηθοποιούς και άλλους συντελεστές, ενώ παρών στο Άργος ήταν και ο σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής.
Στη σκηνή είδαμε να ζωντανεύει με μια νέα δημιουργική ματιά και ένα ανεπανάληπτο τρόπο ο «μοναδικός διάλογος ενός καλαμαρά και ενός μεγάλου ανθρώπου του λαού, διάλογος μεταξύ του δικηγόρου Νου και της μεγάλης ψυχής του λαού», όπως αναφέρει ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης για τη διαχρονική φιλία του με τον Ζορμπά.
 Τον Αλέξη Ζορμπά ενσάρκωσε ο Γρηγόρης Βαλτινός, αναλαμβάνοντας τον επικό αυτό ρόλο, πλαισιωμένος από ένα μεγάλο και καταξιωμένο θίασο. Τις χορογραφίες επιμελείθηκε ο Δημήτρης Παπάζογλου. Τα σκηνικά που μας μετέφεραν στην Κρήτη του μεσοπολέμου ήταν του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη και τα κοστούμια της ενδυματολόγου Ντένης Βαχλιώτη.
Η παράσταση ξεκίνησε την περιοδεία από την Κρήτη, την πατρίδα του μεγάλου συγγραφέα, και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με μια εντυπωσιακή παραγωγή και ένα πολυπληθή θίασο.
Πρωταγωνίστησαν αλφαβητικά: Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Βερλέκης Στέλλα Γκίκα, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Άννα Μονογιού, Μέμος Μπεγνής, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Παράσχος, Γρηγόρης Σταμούλης και ο Ρένος Ρώτας 

Συμμετείχαν οι: Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Μαριαλένα Ροζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, Νικορέστης Χανιωτάκης , Χριστίνα Ψάλτη