Το δίλημμα που τίθεται στον τίτλο είναι εύκολο να απαντηθεί, αν γνωστοποιηθούν οι απόψεις εκάστου
Από τον
Παναγιώτη Λιάκο
Παναγιώτη Λιάκο
Tο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, κατά τον
Παυσανία, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Πολύκλειτο τον Νεότερο (5ος-4ος αιώνας π.Χ.). Η χωρητικότητά του έφτανε περίπου τους 13.000 θεατές. Φιλοξενούσε τους μουσικούς και δραματικούς αγώνες που γίνονταν προς τιμήν του Ασκληπιού. Οι θεατές παρακολουθούσαν παραστάσεις και ως κομμάτι των θεραπειών τους από σωματικές και ψυχικές νόσους.
Σε αυτό το θέατρο, που ουσιαστικά αποτελεί έναν προσκυνηματικό χώρο για κάθε σκεπτόμενο και πολιτισμένο άνθρωπο, έχουν παίξει αρκετοί. Υποδύθηκαν με επιτυχία ή εκκωφαντική αποτυχία διάφορους ρόλους. Ενας από αυτούς που έχουν την τύχη να συμμετέχουν σε παράσταση (η οποία ανεβαίνει αύριο και μεθαύριο), στην οποία θα υποδυθεί τον Τρυγαίο στην αριστοφάνεια «Ειρήνη», είναι ο Τζίμης Πανούσης, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του για την παράσταση: «Οσα λέγονται για τη μαγεία της Επιδαύρου είναι μα#@κίες. Ετσι κι αλλιώς, ο βασικός μας στόχος είναι η αποδόμηση του έργου».
Στην Επίδαυρο φιλοδοξεί να παίξει και η πρώην πορνοστάρ Μαρία Αλεξάνδρου, η οποία σε συνέντευξή της στην «Espresso» (Δευτέρα 17/07/2017) είπε: «Το όνειρό μου είναι να παίξω στην Επίδαυρο. Δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω μπορεί να έχουν οι άλλοι από εμένα. Εδώ έπαιξε ο Ρουβάς! Γιατί όχι εγώ; Θέλω να πρωταγωνιστήσω ως Αντιγόνη! Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρω περίφημα!»
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην πορνοστάρ μίλησε για τον χώρο με μεγαλύτερο σεβασμό από τον ομότεχνό της (στην ηθοποιία) Τζίμη Πανούση, ο οποίος ανά δέκα λέξεις εκστομίζει πέντε βρισιές (μορφή διαταραχής πρέπει να είναι αυτό). Σήκω, Αισχύλε, να μας δεις...
δημοκρατια