Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Απάντηση Παππά σε Ανδριανό για την λειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος Νέας Επιδαύρου

Αποτέλεσμα εικόνας για Παππά σε Ανδριανό
Απάντηση Παππά σε Ανδριανό για την λειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος Νέας Επιδαύρου:  Η αναστολή είχε ενταχθεί στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ταχυδρομικού Δικτύου αλλά δεν είχε υλοποιηθεί μετά από πολιτικές παρεμβάσεις.
Στην 4732/3-4-2017 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Νέας Επιδαύρου, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππάς, επισυνάπτοντας έγγραφο των ΕΛΤΑ ΑΕ, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η αναστολή είχε ενταχθεί στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ταχυδρομικού Δικτύου από προηγούμενες διοικήσεις αλλά δεν είχε υλοποιηθεί μετά από πολιτικές παρεμβάσεις.
Στο επισυναπτόμενο έγγραφο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο είναι ο Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.
Τα  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ λειτουργούν ως Ανώνυμη Εταιρεία, σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, αναπτύσσουν και υποστηρίζουν το Ταχυδρομικό Δίκτυο με συγκεκριμένα κριτήρια.
Ειδικότερα, τα  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ παρακολουθούν πανελλαδικά τις δημογραφικές, κοινωνικές και διοικητικές αλλαγές που συντελούνται, αξιολογούν τα νέα δεδομένα και όπου απαιτείται, επαναπροσδιορίζουν και επανασχεδιάζουν τον τρόπο λειτουργίας του Ταχυδρομικού Δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει τα Ταχυδρομικά Καταστήματα, τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία, τους Αγροτικούς Διανομείς κλπ, στοχεύοντας πάντα στη βέλτιστη Ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών.
Στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης – εξορθολογισμού του Δικτύου, αλλά και της εξοικονόμησης πόρων, συνεκτιμήθηκαν τα ακόλουθα στοιχεία και αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Νέας Επιδαύρου από 5-4-2017:
-Στο Δήμο Επιδαύρου λειτουργούν δύο (2) Ταχυδρομικά Καταστήματα, Παλαιάς Επιδαύρου και Λυγουριού και ένα (1) Ταχυδρομικό Πρακτορείο Γ1 Τάξης, Δήμαινας Αργολίδας.
-Το Ταχυδρομικό Κατάστημα Νέας Επιδαύρου παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλή ταχυδρομική κίνηση και ζημιογόνο οικονομικό αποτέλεσμα (2014 -14.459, 2015 -5.862).
-Η Ταχυδρομική εξυπηρέτηση της περιοχής πραγματοποιείται από το Ταχυδρομικό Πρακτορείο Γ1 Τάξης Δήμαινας, το οποίο εκτελεί το έργο της συναλλαγής και της διανομής ταχυδρομικών αντικειμένων, με ωράριο εμπορικών καταστημάτων, στο σύνολο των ημερών της εβδομάδας.
Αποτελεί μέρος του δικτύου ΕΛΤΑ, λειτουργεί από 3-1-2005 και καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, χωρίς να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα. Επιπλέον εξετάζεται και η λειτουργία Ταχυδρομικού Πρακτορείου στην Νέα Επίδαυρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Η αναστολή του Ταχυδρομικού Καταστήματος της Νέας Επιδαύρου είχε ενταχθεί στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ταχυδρομικού Δικτύου από προηγούμενες διοικήσεις αλλά δεν είχε υλοποιηθεί μετά από πολιτικές παρεμβάσεις.

Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι τα  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, ως Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, παρακολουθούν το ταχυδρομικό δίκτυο της περιοχής όπως άλλωστε γίνεται με όλες τις περιοχές της χώρας και μεριμνούν πάντοτε για την ικανοποίηση των ταχυδρομικών αναγκών της χώρας”.