Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΟΙΟΙ  ΕΧΟΥΝ  ΠΡΟΣΒΑΣΗ  ΣΤΙΣ  ΛΙΣΤΕΣ  ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ?
 ΠΩΣ  ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ  ΛΙΣΤΕΣ  ΣΤΑ  ΚΕΚ? 
ΠΟΙΟΣ  ΤΑ  ΠΑΙΡΝΕΙ ?
ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ?
Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΑΕΔ
Κάποια ΚΕΚ "προλαβαίνουν" τους επιτυχόντες και τους παροτρύνουν να ... εργάζονται λιγότερο!

Μια καταγγελία που βάζει πολλά ζητήματα κι εγείρει θέματα ηθικής αλλά και πολιτικής τάξης, αποκαλύπτει το Cretalive. 
Σύμφωνα με όσα έφτασαν στα γραφεία μας από αναγνώστες μας, μπαίνει μέγα θέμα με τη διαχείριση δημοσίων πληροφοριών που φτάνουν στους επιτήδειους, προς ίδιον όφελος, με ευθύνη ενός δημοσίου φορέα και ιδιαίτερα ευαίσθητου στις μέρες μας, του ΟΑΕΔ.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...

Εδώ και καιρό "τρέχει" το πρόγραμμα των δήμων για την πρόσληψη των ωφελούμενων με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας και, σύ
μφωνα με αυτό, όσοι έχουν τα απαραίτητα μόρια, θα προσληφθούν από τους ΟΤΑ, με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας, χιλιαδες άνεργοι σε όλη τη χώρα. 
Κι ενώ οι δήμοι βρίσκονται στην αναμονή, για να πληροφορηθούν από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ποιοι και πότε θα προσληφθούν, κάποια από τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα γνωστά σε όλους μας ΚΕΚ, αυθαίρετα και κάτω από παράνομες διαδικασίες έχουν ήδη στα χέρια τους τις λίστες με τους υπό πρόσληψη ωφελούμενους και... κάνουν παιχνίδι!

Πως; Μα παίρνοντας τηλέφωνα τον καθένα χωριστά, όπου τους ανακοινώνουν πως θα εργαστούν στον δήμο που έχουν επιλεγεί και πως θα πρέπει, πάραυτα, να περάσουν από τα γραφεία τους, για να ενημερωθούν αναλυτικά .Εκεί τους ενημερώνουν πως δεν χρειάζεται να πηγαίνουν και τις 5 εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας στη δουλειά αλλά μόνον τις 4, αρκεί να δηλώνουν, στο δήμο, πως παρακολουθούν σεμινάριο επιμορφωτικό στο συγκεκριμένο ΚΕΚ και βέβαια δε χρειάζεται να φοιτούν. 
Μάλιστα, εκτός που τους εξωθούν και τους προτείνουν να δουλεύουν λιγότερο στην υπηρεσία στην οποία πρέπει να εμφανίζονται, τους υπόσχονται, ψευδώς, πως με το χαρτί παρακολούθησης του σεμιναρίου που θα αποκτούν από το ΚΕΚ, θα μοριοδοτούνται για τους επόμενους διαγωνισμούς της κοινωφελούς εργασίας, πιάνοντας στασίδι για το δημόσιο και βέβαια ανοίγοντας μια φάμπρικα επωφελεία των συγκεκριμένων ΚΕΚ. 
Τα ερωτήματα πολλά: ποιοι είναι αυτοί οι αγύρτες που παίζουν με τον πόνο και την ανάγκη κάποιων ταλαιπωρημένων συμπολιτών μας; Πως αποκτούν και με τι τρόπο στοιχεία που ούτε οι δήμοι έχουν πρόσβαση; Κάποιοι εργαζόμενοι εκχωρούν αυτές τις πληροφορίες και με τι αντάλλαγμα ;τι κάνει η υπηρεσία του ΟΑΕΔ για να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον; γίνεται μονο στην κοινωφελή εργασία ή επεκτείνεται και σε άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ; 
Πως αντιδρούν τα άλλα ΚΕΚ που λειτουργούν στο χώρο; αντιδρούν ή ένα πέπλο σιωπής περιβάλλει το χώρο της παροχής εκπαίδευσης; Ειναι δυνατόν στη σκληρή οικονομική κρίση που βιώνουμε ως χώρα κάποιοι να παίρνουν... "ντοκτορά" στην απατεωνιά και να εξακολουθούν να κλέβουν κάποιους με την ανοχή των υπηρεσιών υποσχόμενοι φύκια για μεταξωτές κορδέλες ;

Το θέμα ειναι πολύ σοβαρό για να το αφήσουμε έτσι και σίγουρα θα επανέλθουμε... Το κακό σπυρί πρέπει να σπάσει
!