Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

AΡΓΟΣ - "Ο θάνατός σου Η ζωή μου"


Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου  "Ο θάνατός σου Η ζωή μου" και αυτό το Σαββατοκύριακο 25 - 26 Μαρτίου 2017 στις 8.30 το βράδυ στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο του 1ου Γυμνασίου Άργους. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5ευρώ (ενήλικες) και 3 ευρώ (παιδικό-μαθητικό). Οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου.
            Η παράσταση του Δημ
οτικού Θεάτρου Άργους Μυκηνών είναι μια παραγωγή της ΚΕΔΑΜ. Την σκηνοθεσία έχει κάνει ο Τάκης Τσαρσιταλίδης. Τη μουσική έχει γράψει ο Δ. Κελέσης. Τα κοστούμια έχει φτιάξει η Κ. Νταβίλη και τα σκηνικά η Ε. Ορφανού.
            «...Αξίζει, αλήθεια, να πατήσει κανείς επί πτωμάτων για να επιτύχει το σκοπό του; Και είναι τελικά το χρήμα σημαντικότερο από μια καθαρή συνείδηση;... «
            Το έργο γράφηκε το 1956 και είμαι μία από τις λιγότερες γνωστές κωμωδίες του Αλέκου Σακελλάριου. Είναι μια κωμωδία ηθών που σκιαγραφεί της διαφορετικές πλευρές της ανθρώπινης  ύπαρξης, για να καταλήξει πως, σε ένα πόλεμο που χάνονται κάποιοι για να επιβιώσουν κάποιοι άλλοι, «λεβέντες είναι μόνο οι λιποτάκτες»… διαχρονική αξία!
            Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη δυο Αργείων του χώρου της τέχνης: του Μάνου Διαμαντή Μαέστρου της Δημοτικής Χορωδίας Άργους & του Μιχάλη Κουκουλομάτη Ηθοποιού του Θεάτρου και συνεργάτη του Δημοτικού θεάτρου στο Άργος.
           
    



   ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΜΑΤΗΣ
Απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης της ΜΑΙΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΤΡΑΓΚΑ. Σπουδές στο studio υποκριτικής στο μουσικό και θεατρικό εργαστήρι ΦΑΣΜΑ των Αντ. Αντύπα - Ελ. Καραΐνδρου. Σεμινάρια musical με τον Γ. Ρεμούνδο. Υπηρέτησε σχεδόν όλα τα είδη του θεάτρου  από κλασικό έως σύγχρονο και πρωταγωνίστησε σε musical αφού ήταν από τους λίγους γνώστες του είδους στη χώρα. Του προτάθηκε να συνεχίσει τη καριέρα του στο εξωτερικό αλλά αρνήθηκε να φύγει από την Ελλάδα. Είχε επιλέξει να εμφανίζεται κατά βάση στο θέατρο αλλά έκανε σημαντικές δουλειές στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το χώρο της μεταγλώττισης.  Εμφανίστηκε σε όλες τις σπουδαίες θεατρικές σκηνές της χώρας [Επίδαυρος, Ηρώδειο, κα], συμμετείχε σε Φεστιβάλ σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Δίδαξε θέατρο και υποκριτική. Σκηνοθέτησε και έκανε και θεατρικές αποδόσεις έργων. Έγραψε στίχους για τραγούδια.  Ασχολήθηκε με το φωτισμό. Ασχολήθηκε με τον τομέα της παραγωγής, τόσο ως ιδρυτικό στέλεχος της ομάδας ''Θεατρίνων Θεατές'', όσο και ως ιδρυτής της Καλλιτεχνικής εταιρείας ''Παρών'' που για περισσότερο από 8 χρόνια  δραστηριοποιούνταν στο χώρο του θεάματος. Έγραψε και σκηνοθέτησε το παιδικό musical «Της φύσης μυστικό». Απέδωσε θεατρικά και σκηνοθέτησε σε musical για παιδιά, τα κλασικά αριστουργήματα  «Τ’ αηδόνι και το τριαντάφυλλο» και «Ο ψαράς του και η ψυχή του». Τα έργα αυτά παρουσίασε και στο Άργος σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. και την Παιδική Οικογενειακή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου. Ο Μιχάλης Κουκουλομάτης υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς του χώρου και έχαιρε της εκτίμησης και της αγάπης των συναδέλφων του.
    ΜΑΝΟΣ  ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Η Δημοτική Χορωδία Άργους Μυκηνών ¨οι Δαναοί¨ από τις αρχές του 1960 μέχρι και το 2012 είχε Μαέστρο τον Μάνο Διαμαντή, τον άνθρωπο που υπηρέτησε με πάθος το χορωδιακό πνεύμα. Σε αυτά τα 50 χρόνια η Δημοτική Χορωδία διέθετε: μικτή χορωδία, τμήμα τροβαδούρων με ορχήστρα, εκκλησιαστικό τμήμα. Συμμετείχε σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είχε διοργανώσει  μουσικά αφιερώματα σε Έλληνες συνθέτες καθώς και το ¨Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Άργους¨. Από το 1995 έως το 2009 διετέλεσε  Μαέστρος στο χορωδιακό τμήμα της Νέας Χορωδίας Λευκάδας. Ο Μάνος ο Διαμαντής είχε τιμηθεί με την Ανώτατη Διάκριση της Ε.Χ.Ε. και το Μετάλλιο του Αστέρα - Ανώτατη τιμή του Δήμου Άργους  Μυκηνών.


Με  εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.

Πέτρος Διολίτσης