Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην 4η Έκθεση Τουρισμού, Γαστρονομίας και Πολιτισμού «GREKLAND PANORAMA»


Η «Μυθική Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσαν δυναμικά το παρόν στην 4η Έκθεση Τουρισμού, Γαστρονομίας και Πολιτισμού «GREKLAND PANORAMA»  που διεξήχθη από 17 έως 19 Μαρτίου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Η έκθεση αποτελείένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα εκθε
σιακά γεγονότα στη Σουηδία και μοναδική αποκλειστική έκθεση τουρισμού, γαστρονομίας και πολιτισμού για την Ελλάδα στη Βόρεια Ευρώπη με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμούtouroperators και επαγγελματιών του χώρου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.» φιλοξενήθηκε σε δικό της περίπτερο 50τ.μ, στο οποίο συμμετείχαν επιχειρήσεις και προορισμοί από τη περιοχή. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους, να συναντήσουν επαγγελματίες του κλάδου και να μιλήσουν για πιθανές συνεργασίες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον κ. Απόστολο Παπαφωτίου, Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων &Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκανο Πρέσβης της Ελλάδος στη Σουηδία κ. Δημήτριος Τουλούπας, η κα. Μαρία Κουμουτσάκου, Α΄ Γραμματέας του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Στοκχόλμη,  η κα. Νίκη Ψυχάρη Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας στη Στοκχόλμη και η κα. Αλεξάνδρα Σαραντίδη, εκπρόσωπος του ΕΟΤ, οι οποίοι συνομίλησαν με τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της εξωστρέφειας μέσω της συμμετοχής της χώρας μας σε γεγονότα προβολής, για την τόνωση του τουριστικού τομέα.
Τη πρώτη ημέρα της έκθεσης -ημέρα επαγγελματιών-πραγματοποιήθηκε βραδινή εκδήλωση και δείπνο το οποίο φιλοξενήθηκε Μουσείο VASAστη Στοκχόλμη, στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με κορυφαία στελέχη του κλάδου του τουρισμού, της γαστρονομίας και των ΜΜΕ δίνοντας τους την ευκαιρία να προβάλλουν την επιχείρηση τους και να δικτυωθούν.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχαν την ευκαιρία να γευτούν εδέσματα τα οποία κέντρισαν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους και να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου.

Τα αποτελέσματα της συμμετοχής στη GREKLANDPANORAMA, κρίνονται θετικά, καθώς υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα και ενδιαφέρον για τον προορισμό, γεγονός που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των στοχευμένων δράσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ανάγκη για ενίσχυση των δράσεων εξωστρέφειας για την προβολή αυτής στη διεθνή τουριστική αγορά.