Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Τα επιμελημένα τυριά του ΔΙΕΚ Επιδαύρου

Τα επιμελημένα τυριά του ΔΙΕΚ Επιδαύρου
 Το τμήμα τυροκομίας γαλακτοκομίας του ΔΙΕΚ Επιδαύρου χτίζει τον γαστριμαργικό του μύθο. Εντός δύο ετών παρασκεύασαν έναν άτλαντα γεύσεων:


-φέτα,
-κεφαλοτύρι,
-κασέρι,
-γραβιέρα με αγελαδινό γάλα και ποικιλία πιπεριών
-γραβιέρα με πρόβειο,
-χαλούμι ,
-κατίκι δομοκού,
-κρασοτύρι,
-λαδοτύρι,
-χλωροτύρι,
-φορμαέλα,
-τύπου γκούντα
-μανούρι
-ανθότυρο
-κεφαλογραβιέρα
-μυζήθρα
-καλαθάκι λήμνου
-ισπανικό μαντσέγκο
-γαλοτύρι
-ξινοτύρι
-ελβετικό έμενταλ

Στα εργαστήρια της Σχολής τυροκομούν ανελλιπώς κάθε εβδομάδα. Με καινοτόμες και παραδοσιακές συνταγές στοχεύουν σε μοναδικές και ιδιαίτερες γεύσεις.

Η διδασκαλία της τυροκομίας είναι περιπέτεια.

ΔΙΕΚ Επιδαύρου τηλέφωνο επικοινωνίας 2753061330