Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΟΜΗΔΗΣ - ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΑΣ!

diomakadimiestournaments
Το τέλος του 2016 και η αρχή του 2017 γέμισαν με περηφάνια, ελπίδα και χαρά όλη την αθλητική οικογένεια του Διομήδη, καθώς σε διαδοχικά τουρνουά που διεξήχθησαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι ομάδες των ακαδημιών μας πρωταγωνίστησαν και κατόρθωσαν να πάρουν σημαντικές διακρίσεις.
Στο Handball Climax οι Παίδες αντιμετώπισαν για τις θέσεις 5-6 την ομάδα της ΧΑΝΘ, αποδεκατισμένοι από τον πυρετό και την καταπόνηση λόγω των ασθενειών. Μέχρι το 32' ήταν πίσω στο σκορ αλλά δεν τα παράτησαν έσφιξαν τα δόντια και στα τελευταία δευτερόλεπτα ισοφάρισαν σε 18-18 οδηγώντας τον αγώνα στη διαδικασία shoot out ,στην οποία ηττήθηκαν με 3-1.Έτσι με συνολικό σκορ 21-19 η ΧΑΝΘ κατέλαβε την 5η θέση και οι Παίδες μας την 6η.
Στο Duke 2017 οι Παμπαίδες Β μετά το συγκλονιστικό ημιτελικό και την ήττα στη διαδικασία των shoot out, ανασυντάχθηκαν, πείσμ
ωσαν και απέδειξαν ότι μόνο τυχαίες δεν ήταν οι εμφανίσεις και οι επιτυχίες τους στο τουρνουά. Αντιμετώπισαν με σοβαρότητα την πολύ καλή ομάδα του Παπασιδέρη Κορωπίου στον μικρό τελικό και πήραν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος του αγώνα, που τους βρήκε νικητές με 26-21 και στην 3η θέση της κατηγορίας τους.
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β - Μικρός τελικός
Παπασιδέρης Κορωπίου - Διομήδης Άργους 21-26
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-6, 7-10, 9-12(ημίχρονο), 11-17, 13-20, 18-23, 21-26.
Παπασιδέρης Κορωπιου (Αναγνώστου): Γιαννακούρας 2, Γιαννοπουλος, Δαμίγος, Κερασιώτης, Κυριακού 1, Κωνσταντινίδης, Λάμπρου, Λεντέρης, Μαντζούκας, Μπαλτάς 10, Μπουμπας, Παγώνας 2, Παπακωνσταντίνου 4, Πρόφης 2, Καραγιάννης.
Διομήδης Αργους(Καρασαββίδης): Κωστούλας 4, Διονυσόπουλος 5, Παπασπυρόπουλος Γ. 1, Παπασπυρόπουλος Μ., Σουλτανίδης 2, Κοσκινάς 2, Τσακίρης, Ντάκαρης 1, Θεοφανόπουλος, Παππάς, Νικολάου, Χιόνης Γ. 8, Χιόνης Κ., Μητσόπουλος 1, Αγγελόπουλος, Κωνσταντόπουλος 2, Χρόνης, Ρούμπος-Λίμος, Καρκαγγέλης, Kαρατζούλης.
Στην κατηγορία των Παμπαίδων Α έγινε, αν όχι το ωραιότερο, σίγουρα από τα κορυφαία ματς του τουρνουά. Διομήδης και Κερατσίνι βρέθηκαν αντιμέτωποι στο μεγάλο τελικό με καμία ομάδα να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ με πάνω από ένα γκολ μετά τα πρώτα αναγνωριστικά 3-4 λεπτά του τελικού. Οι δύο ομάδες κοντράρονταν  ισάξια με το σκορ τελικά να παραμένει ισόπαλο μέχρι το 45'. Στο σημείο αυτό ο Ολυμπιακός Κερατσινίου έκανε την τελική του αντεπίθεση φτάνοντας το σκορ διαδοχικά στο 23-20 και με τον Διομήδη να μην μπορεί να απαντήσει, έχοντας και λίγο ατυχία (8 δοκάρια συνολικά), αλλά και βρίσκοντας απέναντί του έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα!
Έτσι ο εκπληκτικός αυτός τελικός έληξε με άξιο νικητή τον Ολυμπιακό Κερατσινίου. Πολλά συγχαρητήρια! Η εκπληκτική απόδοση και εμφάνιση των Παμπαίδων μας μόνο συγκίνηση και θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει. Σε δύο τουρνουά σε 5 ημέρες κατέκτησαν την 1η και τη 2η θέση. Άξιοι πολλών επαίνων!
Παμπαίδες Α - Μεγάλος τελικός  
Ολυμπιακός Κερατσινίου - Διομήδης Άργους 23-20
Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-4, 5-6, 7-7, 11-11(ημίχρονο), 12-13, 16-16, 19-19, 21-20, 23-20.
Ολυμπιακός Κερατσινίου (Κουλακάρης): Σάμιος, Κουκουλας, Βλάχος, Κωστόπουλος, Γιαννακόπουλος, Βαζαίος 6, Παλαιτσάκης, Καραντζής, Μιχαλόπουλος, Ανριον 2, Ξυπνητός 4, Μουσούλης, Νάκος 11, Λεκάκος, Πασχάλης, Σωτηρίου, Βουλγαράκης, Μάρκου, Μαρινάκης, Οικονόμου, Δαμίγος, Κεμπισλογλου.
Διομήδης Άργους (Καρασαββίδης): Μπινιάρης 10, Αναγνωστόπουλος 4, Μπολιάρης 2, Μανασάκης 2, Ντούρος 1, Μπελιτσιάνης 1, Μητσάκος, Μιχαλόπουλος, Παυλίδης, Σχοινοχωρίτης, Μούγιτς, Σκούρας.
Ο προπονητής των ακαδημιών μας Γιώργος Καρασαββίδης δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα μας: «5 τουρνουά σε 10 ημέρες και παραλίγο 6 (αναβλήθηκε το ταξίδι των μινι μας στο Κορωπί λόγω καιρού). Μαζέψαμε αρκετή κούραση, αλλά μετρήσαμε τις δυνάμεις μας με το το επίπεδο στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι ο απολογισμός είναι θετικός.       
Tα κορίτσια είδαν ότι με την επιστροφή των τραυματιών, θα πρωταγωνιστήσουν. Οι Παίδες βρήκαν 2 δυνατά ματς και ένα καλό μάθημα ενόψει μπαράζ, που είναι και ο μεγάλος στόχος. Oι ΠΠΒ έχουν καλύψει μεγάλη απόσταση από το καλοκαίρι.
Οι ΠΠΑ πήραν την πρώτη τους κορυφή και πάλεψαν πάρα πολύ στο Duke, παρά τις απουσίες και τον νέο κανονισμό, που δεν γνωρίζαμε ότι πρέπει να παίξουμε σε κάποια παιχνίδια χωρίς κόλλα. Δυστυχώς στον τελικό δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το επίπεδο μας επιθετικά, όπως κάναμε στην άμυνα. Φανήκαμε προβλέψιμοι. Πολλά συγχαρητήρια στο Κερατσίνι , δίκαια κέρδισε, παρότι και αυτοί έπαιξαν ένα ημίχρονο με κόλλα, με την  οποία, όπως ενημερώθηκα, δεν έχουν προπονηθεί.          
Επόμενο βήμα η ξεκούραση και επόμενος στόχος η βελτίωση –ατομική και ομαδική- ώστε να παίζουμε το χαντμπολ που θέλουμε. Κι αν έρχονται και νίκες, έχει καλώς. Έχω μιλήσει με τα παιδιά και συμφωνούμε  όλοι ότι είμαστε απλά στη μέση του δρόμου. Θέλω να ξαναπώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς, που στηρίζουν τα όνειρα των παιδιών με μεγάλο κόστος (όχι μόνο οικονομικό).
Χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα, είναι οι αφανείς πρωταγωνιστές.                                                                                        
Θέλω να δηλώσω τη χαρά μου που συνειδητοποίησα πόσος κόσμος -μέσα και έξω από την ομάδα- ενδιαφέρεται για τις ακαδημίες μας. Συγχαρητήρια στον Ανδρέα Βασιλόπουλο και τον Βασίλη Αναστασέλλο, που κατάφεραν σε λίγες μέρες να ταιριάξουν με τους αθλητές και να εμπνεύσουν το τμήμα των Παίδων. Και το μεγαλύτερο μπράβο στους ανθρώπους της ομάδας που μας στηρίζουν: Όλη τη διοίκηση, τη Μάγδα, τη Μαριλία, τον Γιάννη Ηλία, τον Βασίλη Κουκούλη, τους απίστευτους εφόρους και συνοδούς στα ταξίδια, τον Νίκο Πραγκαστή που παρέδωσε ένα εξαιρετικό τμήμα και όποιον ξεχνάω αυτή τη στιγμή.
Τέλος, το μεγαλύτερο ευχαριστώ στους αθλητές μου, είμαι πολύ τυχερός που συνεργάζομαι μαζί τους. Παιδιά, η συνέχεια στο γήπεδο!».
Ευχαριστούμε πολύ όλες τις ομάδες μας που αγωνίστηκαν αυτό το διάστημα και στα δύο τουρνουά (Παίδες, Παγκορασίδες Α, Παμπαίδες Α, Παμπαίδες Β) για τις συγκινήσεις που μας προσέφεραν. Η εξέλιξη και η βελτίωσή τους είναι αξιοθαύμαστη και απέσπασε τα άκρως κολακευτικά σχόλια πολλών εξ όσων βρέθηκαν αντιμέτωποι τους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές τους. Μας κάνετε υπερήφανους κάθε ημέρα και περισσότερο!