Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Με ντέρμπι ξεκινά ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ

Handball Premier: Με ντέρμπι ΑΕΚ-Διομήδη ξεκινά ο Β' γύρος. Ενδιαφέροντα παιχνίδια σε Βέροια και Δαϊς


Ντέρμπι σε Καματερό, Βέροια και ενδιαφέρον παιχνίδι στο Δαϊς

Μετά από διακοπή 33 ημερών λόγω υποχρ

εώσεων της Εθνικής ομάδας, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Handball Premier με την διεξαγωγή της 12ης αγωνιστικής και πρώτης του Β΄ γύρου.


Αρκετές ομάδες ενισχύθηκαν στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο και αναμένεται να παρουσιαστούν με διαφορετικό πρόσωπο.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (15:00)

Στο Δαϊς ο Δούκας φιλοξενεί τον Αερωπό με τους γηπεδούχους να θέλουν να επιστρέψουν στην πρώτη τετράδα, διατηρώντας την επαφή με τις πρώτες θέσεις. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Έδεσσας έχει χτίσει καλή παράδοση στην Αθήνα, αφού στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις κόντρα στον Δούκα έχει πάρει δύο νίκες και μία ισοπαλία!
Ο τερματοφύλακας της ομάδας των «εκπαιδευτηρίων» Δημήτρης Μπραουδάκης είπε: «Είναι σημαντικό ματς. Ξεκινάει ο δεύτερος γύρος. Ο Αερωπός είναι επικίνδυνη ομάδα και θέλει προσοχή. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην άμυνα. Έχουμε τον πρώτο λόγο, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε και μέσα στο γήπεδο».

ΑΕΚ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (16:00)
Στο κλειστό του Καματερού η ΑΕΚ υποδέχεται τον Διομήδη, δύο ομάδες που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα την τριετία 2012-2014. Η «Ένωση» τα πηγαίνει πολύ καλά εκτός έδρας, αφού δεν έχει χάσει ούτε πόντο (6 νίκες σε 6 ματς), αλλά στην έδρα της έχει δύο ήττες και μία ισοπαλία. Ο Διομήδης έχει κάνει πολύ καλή πορεία το τελευταίο διάστημα και πριν την διακοπή «έτρεχε» νικηφόρο σερί 6 αγωνιστικών. Μάλιστα ήταν νικητής τις τελευταίες δύο επισκέψεις του στην Αθήνα κόντρα στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα με 25-17 στο Κορωπί (2014-2015) και 27-25 στον Βύρωνα (2015-2016). Τελευταία νίκη της «Ένωσης» ήταν στην Νέα Ιωνία με 28-27 στον ημιτελικό του Κυπέλλου της σεζόν 2014-2015.
Για την ΑΕΚ ντεμπούτο αναμένεται να κάνει το νέο μεταγραφικό απόκτημα Χρήστος Νικολαΐδης που αγωνίζεται στις θέσεις των εξτρέμ.
Ο πλέι μέικερ της ΑΕΚ Γιώργος Πέρρος είπε: «Είναι ένα ντέρμπι. Είμαστε κοντά στη βαθμολογία. Θα κρίνει πολλά ο αγώνας για την τετράδα των πλέι οφ. Ο Διομήδης έχει ανέβει σε σχέση με την αρχή του πρωταθλήματος. Θα φανεί η ετοιμότητα των ομάδων, αφού η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν μεγάλη».
Ο πίβοτ του Διομήδη Σωτήρης Γιόσμου δήλωσε: «Το ματς του Σαββάτου είναι ένα ματς από το οποίο μπορούμε να κερδίσουμε πολλά πράγματα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και να διαφυλάξουμε το μικρό σερί που έχουμε καταφέρει έως τώρα. Για τους λόγους αυτούς, είμαι σίγουρος πως θα εμφανιστούμε 100% έτοιμοι στον αγωνιστικό χώρο. Οι συσχετισμοί αναφορικά με το παιχνίδι του πρώτου γύρου έχουν αλλάξει κατά πολύ για εμάς και πιστεύω πως θα είναι ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας και αυτό γιατί οι δεσμοί μας είναι ισχυρότεροι και ξέρουμε πολύ καλά πού υστερήσαμε τότε. Ξέρουμε καλύτερα από το παρελθόν τί θα χρειαστούμε για να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουν τους δύο βαθμούς».

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΠΑΟΚ (17:30)
Στον «Πλάτωνα» ο ουραγός Άρης Νίκαιας θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ που θα ταξιδεύσει αυθημερόν με αεροπλάνο. Οι γηπεδούχοι έκαναν μία μεταγραφή (Κολιούλης), ενώ έχασαν τρεις παίκτες (Μπίλος, Φίλης, Μπουλούμπασης). Για τον «δικέφαλο» του Βορρά ντεμπούτο θα κάνει ο Γρηγόρης Σανίκης, ενώ και ο Δημήτρης Μπαντής αναμένεται να είναι στην αποστολή.
Ο τεχνικός του Άρη Τάκης Μελετάκος είπε: «Ξέρουμε με ποιον παίζουμε. Έχουμε αποφασίσει σαν ομάδα να είμαστε αξιοπρεπής και να παλέψουμε μέχρι το τέλος».
Από πλευράς ΠΑΟΚ το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Γρηγόρης Σανίκης είπε: «Επανέρχομαι στην ενεργό δράση μετά από έξι μήνες. Παίζουμε θεωρητικά με έναν εύκολο αντίπαλο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Μας περιμένει μία σειρά δύσκολων αγώνων μέσα στον Φεβρουάριο. Θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πετύχουμε τους στόχους μας».

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ (18:00)
Στο κλειστό των Συκεών ο Φοίβος θα παίξει κόντρα στον πρωταθλητή χειμώνα ΙΕΚ ΞΥΝΗ που μετά από πολύ καιρό θα είναι πλήρης.
Ο τεχνικός του Φοίβου Δημήτρης Πελεκίδης σχολίασε: «Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Οι στόχοι των ομάδων είναι διαφορετικοί. Εμείς έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών. Θα παλέψουμε όπως κάθε ματς».
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ιατρούδης σχολίασε: «Η διακοπή θα επηρεάσει τις ομάδες και ειδικά αυτές που είχαν αθλητές στην Εθνική Νέων και στην Εθνική Ανδρών. Το ματς χρειάζεται σοβαρότητα και συγκέντρωση. Ο Φοίβος έχει δείξει καλά στοιχεία και σταθερότητα. Είναι ένας σκληροτράχηλος αντίπαλός και πρέπει να τον σεβαστούμε».

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (18:00)
Στο Φιλίππειο ο ενισχυμένος Φίλιππος με την προσθήκη του Κύπριου πίβοτ Βασίλη Δημοσθένους θα υποδεχθεί τον επίσης ενισχυμένο Πανελλήνιο, ο οποίος θα έχει στην διάθεση του για πρώτη φορά τον Τζούρο Μούγιτς, τον οποίο απέκτησε στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
«Αυτά τα ματς πάντα είναι δύσκολα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι 100%. Εκτιμώ ότι είναι κομβικό το παιχνίδι για την τετράδα. Δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με το… δεξί την χρονιά», είπε ο προπονητής του Φιλίππου Στέλιος Σεϊρεκίδης.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Ζαραβίνας σχολίασε: «Εύχομαι καλή επιτυχία στον δεύτερο σε όλες τις ομάδες, χωρίς τραυματισμούς. Κάθε αρχή και δύσκολη».

Το πρόγραμμα
Handball Premier (12η αγωνιστική)
Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017
Δαϊς 15:00, ΑΣΕ Δούκα- Αερωπός Έδεσσας (Τόλιος- Κουτσός, Κυριακούλιας)
Καματερού 16:00, ΑΕΚ- Διομήδης Άργους (Τσάμος- Φωκίτης, Μπεμπέτσος)
ΔΓ Νίκαιας 17:30, Άρης Νίκαιας- ΠΑΟΚ (Τσάκωνας- Ψύλλος, Μίγκας)
Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών- ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΝΙ (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Μεϊμαρίδης)
Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- Πανελλήνιος (Νάσκος- Χαρίτσος, Ζέρβας)
Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017
Σπίτι του Χάντμπολ 16:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Σεριφάτο Αιγίου (Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Παρτεμιάν)