Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

TO ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πέννες ολικής, με πέστο και φέτα
Ολα τα υλικά σε αυτή τη συνταγή είναι υγιεινά και χρήσιμα.
Υλικά
  • 1 πακέτο πέννες ολικής
  • 2 φλυτζάνια μπρόκολο (μόνο το μπουκέτο)
  • 1 φλυτζάνι ντοματίνια ψητά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας πέστο βασιλικού
  • 1/4 του φλυτζανιού φέτα
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • Φρέσκος βασιλικός
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Βράστε τις πέννες, όπως γράφει το πακέτο
  • 2 λεπτά πριν βράσουν, ρίξτε και το μπρόκολο
  • Σουρώστε τις πέννες και ξεχωρίστε το μπρόκολο
  • Ρίξτε το ελαιόλαδο σε καλό, βαθύ τηγάνι και σωτάρετε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε το σκόρδο ψιλοκομμένο και ροδίστε για 2 λεπτά
  • Προσθέστε το μπρόκολο και ροδίστε 1-2 λεπτά
  • Προσθέστε τις πέννες, τη μισή φέτα, το πέστο βασιλικού και τον χυμό λεμονιού
  • Ανακατέψτε απαλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά
  • Σερβίρετε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό, την υπόλοιπη φέτα και πιπέρι