Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Αναγκαίες δράσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του Μουσείου της Α' Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Α' Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο
Επιστολή Ανδριανού στον Γενικό Γραμματέα της Βουλής: Να αναληφθούν οι αναγκαίες δράσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του Μουσείου της Α' Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο και την ολοκλήρωση των έργων στον ιστορικό χώρο.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Αθανασίου τονίζοντας την ανάγκη να αναληφθούν οι αναγκαίες δράσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του Μουσείου της Α' Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο και την ολοκλήρωση των έργων στον ιστορικό αυτό χώρο.

Στην επιστολή του ο κ. Ανδριανός επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:


“Σε συνέχεια συνεννόησής μου με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση, καθώς και της συνάντησής μου με σας, με την παρούσα επιστολή σας καλώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της λειτουργίας του Μουσείου της Α’ Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο και την ολοκλήρωση των έργων στον ιστορικό χώρο.

Όπως γνωρίζετε, ύστερα από εισήγησή μου στον τότε Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, η Βουλή των Ελλήνων ανέλαβε την ευθύνη της δημιουργίας Μουσείου Α’ Εθνοσυνέλευσης στον χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου της Νέας Επιδαύρου, καθώς και της διοργάνωσης ετήσιων εορτασμών της επετείου αυτού του καθοριστικού για την συγκρότηση του νέου ελληνικού κράτους ιστορικού γεγονότος, με την ισχυρή πεποίθηση ότι η απόφαση αυτή υπογραμμίζει τη διαρκή προσήλωση των Ελλήνων στις αρχές και τις αξίες που ενέπνευσαν τους αγωνιστές της εθνικής μας ανεξαρτησίας, όπως αυτές αποτυπώθηκαν με συγκλονιστικό τρόπο στην Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και στο πρώτο Σύνταγμα της ελεύθερης Ελλάδας.

Σήμερα, το Μουσείο έχει ολοκληρωθεί, δεν είναι ανοικτό όμως όλες τις ημέρες της εβδομάδας, στερώντας τους επισκέπτες της περιοχής και ιδιαίτερα τους μαθητές των σχολείων από τη δυνατότητα να επισκεφθούν το χώρο και να δουν τα εκθέματα-τεκμήρια αυτής της ιστορικής για την πατρίδα μας στιγμής.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χρειάζεται η στελέχωση του Μουσείου με το απαιτούμενο προσωπικό, η οποία μπορεί να γίνει με απόσπαση, με πρόσληψη συμβασιούχου μέσω προγραμμάτων ή με αξιοποίηση φοιτητών συναφών επιστημονικών αντικειμένων στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Επίσης, σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν τα έργα  στην αίθουσα εκδηλώσεων και να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση εξοπλισμού που προβλέπεται στο σχετικό συμφωνητικό μεταξύ του Ιδρύματος της Βουλής και του Δήμου Επιδαύρου το οποίο σας επισυνάπτω για την συνολική ανάδειξη του μνημείου. Επισημαίνω τέλος εκ νέου την ανάγκη απόδοσης του σχετικού κονδυλίου για την συντήρηση και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, που είχε ανακοινωθεί το 2014 από τον τότε Πρόεδρο της Βουλής.


Με την πεποίθηση της θετικής σας ανταπόκρισης, παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω σχετική πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε”.