Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

¨Διαχείριση Απώλειας και πένθους"


Το Κέντρο μας ύστερα από πρόσκληση της συμβούλου της 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας του Ν.Αργολίδας πραγματοποίησε επιμορφωτική συνάντηση με ομάδα εκπαιδευτικών του Δημοτικού σχολείου Ερμιόνης με θέμα «Διαχείριση Απώλειας και πένθους» με στόχο την υποστήριξη τους σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση του πένθους στο σχολικό περιβάλλον.
Μέσα από συζήτηση οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα δικά τους συναισθήματα γύρω από την απώλεια και το θάνατο τα οποία ως ένα βαθμό καθορίζουν και τη στάση τους απέναντι στο μαθητή τους που θρηνεί το θάνατο αγαπημένου τους προσώπου.
Δυστυχώς ο θάνατος αποτελεί μέρος της ζωής και θα πρέπει να τον αποδεχτούμε και να αναφέρουμε στα παιδιά την ύπαρξή του. Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζουμε τι καταλαβαίνει ένα παιδί για το θάνατο ανάλογα με την ηλικία του, πως αισθάνεται όταν χάνει κάποιον που αγαπά, ποιες επιπτώσεις θα έχει η σημαντική αυτή απώλεια στην εξέλιξη του και ακόμα τι να πούμε και πώς να το στηρίξουμε .
Στόχος της συνάντησης ήταν να βοηθήσουμε τους εκπαιδευτικούς έτσι ώστε να μπορούν να στηρίξουν το παιδί που θρηνεί, να ακούσουν τις ανησυχίες τους και να κατανοήσουν καλύτερα τις αντιδράσεις και τις ανάγκες τους στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουν.
Την συνάντηση συντόνισαν η Αγγελική Μπαβέλλα- ψυχολόγος και Ιωάννα Καββεζού – Κοιν. Λειτουργό
ς.