Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΥΓΟΥ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ.


Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. 
Δεν θα είχε νόημα καμίας αναφοράς απο πλευράς μου. Διότι η συνάντηση δεν ήταν εθιμοτυπική ή μια εκδρομή που επανειλημένως έχουμε κάνει στο κατανυκτικό τόπο της Μονής. Ούτε είχε σκοπό να βγάλουμε φωτογραφίες. Όπως συνηθίζεται να παρουσιάζεται. 
Ήταν μία συνάντηση ουσιαστική και η αρχή ενός διαλόγου που μας ώθησε η αγωνία των Διδυμιωτών. Και οφείλω να αναφέρω αυτούς που θεσμικά απευθύνθηκαν σε μένα σαν Δήμαρχο (Πάνος Αποστόλου Δημοτ. Σύμβ. Αντωνόπουλο Γιάννη Αντρχος,Σπανός Κώστας πρόεδρος Κοινοτ. Διδύμων τον Πολ. Μηχανικό θεοδ. Προσίλη και άλλους που εθελοντικά προσφέρθηκαν να συμβάλουν στην δημιουργία προυποθέσεων λειτουργίας της Μονής, όπως τα μέλη της οικογενείας Αποστόλου, την ΔΕΥΑΕΡ και άλλους εθελοντές).
Ο πρωτεργάτης όμως, όλων των κινήσεων για την επαναλειτουργία και κατοχύρωση της Μονής ήταν ο Παπα Κοσμάς.
Η συνάντηση μου με τον Σεβ. Μητροπολίτη Εφραίμ δεν έγινε συμβολικά και απεικόνησε την δυνατότητα απόλυτης συνεργασίας και διαλόγου της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θέμα συζήτησης, η επαναλειτουργία της Μονής.
Προυποθέσεις, η επισκευή και η δυνατότητα πρόσβασης.
Η επάνδρωσή της. Οι ανέσεις των επισκεπτών. Η επισκευή του ξενώνα για τους μελλοντικούς μοναχούς.
Και πολλά άλλα θέματα που προέκυψαν απο τον διάλογο με το ουσιαστικότερο την βιωσιμότητα λειτουργίας της Μονής.
Δήμος κι Εκκλησία, Εκκλησία και Δήμος.
Για τα θέματα της Αρχαιολογίας ο Δήμος είχε ξεκινήσει την διαδικασία που αφορά στις μελέτες και την εξασφάλιση πόρων υλοποίησης. Η αξιοποίηση της εθελοντικής εργασίας καταξιωμένων τεχνιτών, και η αποδοχή δωρεών.