Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

TO ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Εχει μερικά μυστικά η καλή ψαρόσουπα. Το να βράσεις απλά το ψάρι με λαχανικά δίνει γεύση, αλλά τίποτα εξαιρετικό.
Σας προτείνω μια συνταγή με πολλά λαχανικά, σκόρδο και μπόλικο λευκό κρασί . Είναι η περιβόητη γαλλική ψαρόσ
ουπα Bourride.
Υλικά
  • 1 κιλό ψάρι, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 καρότα
  • 2 πράσα, μόνο το άσπρο
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 πατάτες
  • 1,5 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι χοντρό και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα καρότα και τις πατάτες και κόψτε τα σε κύβους. Πλύντε τα πράσα, καθαρίστε τα, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα
Βάλτε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίστε όλα αυτά τα λαχανικά μαζί, για 25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά
Προσθέστε το ψάρι, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δάφνη και το λευκό κρασί
ΜΗΝ βάλετε καθόλου νερό, αρκούν τα υγρά
Αφήστε να σιγοβράσει ακόμη για 15 λεπτά, είναι έτοιμο