Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


ΠΗΓΗ-https://argonafplia.gr
 aponomi theatrikon spoudon2016 2

Ναύπλιο: Ορκίστηκαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και τιμήθηκαν οι συντελεστές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών - Συγκίνηση για την Άλκηστη Κοντογιάννη 

Μια ξεχωριστή βραδιά χθες βράδυ στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο με την τελετή Ορκωμοσίας των πρώτων μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Όπως είπε και η Άλκηστις Κοντογιάννη, πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, “Το 2014 ξεκίνησε ένα μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα. Είναι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συγκεκριμένα του Τμήματος Θεατρικών Σπ
ουδών. Σήμερα έχουν υποστηρίξει τη διπλωματική τους εργασία 10 μεταπτυχιακοί φοιτητές , που έκαναν ένα σκληρό αγώνα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα - εργαστήρια μια ολόκληρη χρονιά να εφαρμόσουν τις εργασίες τους, τα θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα, τις αφηγήσεις παραμυθιών, το κουκλοθέατρο κά., να συγγράψουν τις ερευνητικές τους εργασίες και τέλος να συγγράψουν την τελική εργασία τους, μια έρευνα που προωθεί τη ΔΤΕ¨. 
Η εκδήλωση ήταν όμως και η μια επιβράβευση όλων των καθηγητών της σχολής και των επισκεπτών καθηγητών και προσωπικοτήτων που έδωσαν το δικό τους παρόν σε αυτό το μεγάλο άθλο που συντελέστηκε σε αυτή τη σχολή στο Ναύπλιο.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Βουλευτικού παρέστησαν ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός και ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος που μίλησαν για την σημασία και τον ρόλο της σχολής και συνεχάρησαν την κα Κοντογιάννη για το έργο της. Ο δήμαρχος τίμησε την κα Κοντογιάννη για το έργο της, αφού αυτή επισήμως αυτές τις ημέρες συνταξιοδοτείται.
Σε δήλωση του για την κα Κοντογιάννη ο γνωστός κοινωνιολόγος και διευθυντής Σχολείου δεύτερης ευκαιρίας κ. Γιώργος Κόνδης είπε: 
“Bραβεύεται από τους φοιτητές και από τον Δήμο Ναυπλίου η Κοσμήτορας της Σχολής Άλκηστις Κοντογιάννη. Για το πάθος με το οποίο σκέπτεται, υλοποιεί και ανταποδίδει. Για την αποφασιστικότητα με την οποία "άνοιξε" τις πόρτες του Πανεπιστημίου στην κοινωνία. Για την ψυχική δύναμη με την οποία στήριξε τον πανεπιστημιακό θεσμό μεταφέροντας εντός του το κύρος της διεθνούς πνευματικής δημιουργίας. Για την αποκοτιά με την οποία κινητοποίησε δεκάδες άτομα σε ολόκληρη την Αργολίδα για το 1ο Συμπόσιο των Συγγραφέων φέρνοντας σε επαφή πολιτικούς φορείς, απλούς ανθρώπους, εκπαιδευτικές δομές και δημιουργούς.
Μια ορκωμοσία αποφοίτων αποτελεί πάντα μια ελπιδοφόρα χαρούμενη στιγμή για την κοινωνία στο σύνολό της και ταυτόχρονα τη μοναδική ίσως, αλλά κορυφαία επιβράβευση εκείνων που αναλαμβάνουν την ευθύνη να μετουσιώσουν σε θετικό αποτέλεσμα μια κοπιαστική πορεία που συμβάλλει στην προσωπική και συλλογική πρόοδο”.
Φωτογραφίες από την εκδήλωση σε αυτή την ανάρτηση ενώ θα επακολουθήσει και σχετικό βίντεο

aponomi theatrikon spoudon2016 1
aponomi theatrikon spoudon2016 2

aponomi theatrikon spoudon2016 4
aponomi theatrikon spoudon2016 6
aponomi theatrikon spoudon2016 7
aponomi theatrikon spoudon2016 8
aponomi theatrikon spoudon2016 9
aponomi theatrikon spoudon2016 10