Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Πρόγραμμα πολιτικών συζητήσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων του φετινού camping των Αναιρέσεων!

Αποτέλεσμα εικόνας για CAMPING ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2016

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το Νέο Αριστερό Ρεύμα σας προσκαλούν στο φετινό πολιτικό – πολιτιστικό Camping «Αναιρέσεις 2016» που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου, στοcampingΠλάκα Beach, στην περιοχή Δρέπανο της Αργολίδας. Και φέτος το πλούσιο πρόγραμμα του camping θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις και συζητήσεις,καθώς και μία σειρά από θεματικά εργαστήρια (workshop), αναφορικάμε μια σειρά θεματικές, αναδυόμενες από τις πολιτικές, κοινωνικές και θεωρητικές αναζητήσεις της ιστορικής καμπής που ζούμε. Για να ανιχνεύσουμε από κοινού τις απαντήσεις για την επόμενη μέρα του κινήματος και τηςαντικαπιταλιστικής Αριστεράς, για την επαναθεμελίωση της σύγχρονης κομμουνιστικής προοπτικής.
Πιο συγκεκριμένα, την έναρξη του φετινού πολιτικού προγράμματος σηματοδοτεί η εναρκτήριασυνέλευση του κάμπινγκ, η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 30/07, και όπουμε συλλογικό τρόπο θα πραγματευτούμε τους όρους με τους οποίους θα συμβιώσουμε τις επόμενες μέρες.
Τη Δευτέρα 01/08 θα λάβει χώρα η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Ευρωσκεπτικισμός: Πολιτικά ρεύματα και ο ρόλος της Επαναστατικής Αριστεράς», για να συζητήσουμε το κρίσιμο ζήτημα της πάλης για αποδέσμευση από την ΕΕ, από εργατική, διεθνιστική και εργατική σκοπιά, μετά και από τις πρόσφατες εξελίξεις της ψήφου υπέρ του Brexit.
Την Τετάρτη στις 03/08, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η κομμουνιστική πρωτοπορία και οργάνωση. Η αναγκαιότητα μιας σύγχρονης κομμουνιστικής αφήγησης και πολιτικής», στην οποία θα επιδιώξουμε να αναμετρηθούμε με τη συλλογική κατάκτηση ανώτερων απαντήσεων στην τακτική και στρατηγική, στο πρόγραμμα και στην επαναστατική θεωρία, καθώς και με την ανάγκη ανώτερης συγκρότησης της πολιτικής πρωτοπορίας της εποχής μας.
Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 04/08, το πρόγραμμα περιλαμβάνειεκδήλωση-αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό ΜπερτολτΜπρεχτ με τίτλο «Να πείτε εσείς αυτά που δεν ειπώθηκαν, να κάνετε εσείς αυτά που δεν έγιναν»,συλλογικά προετοιμασμένη από ομάδα εργασίας της νΚΑ.Τιμώντας τα 60 χρόνια από το θάνατο του αντάρτη ποιητή της σκηνής και του στίχου, θα προσπαθήσουμε να επαναπροσεγγίσουμε το έργο του, που συνεχίζει να συγκινεί και να σπέρνει τον σπόρο της αμφισβήτησης ακόμα και σήμερα.
Εν συνεχεία, το Σάββατο στις 06/08, θα εκδράμουμε στο γραφικό Ναύπλιο με σκοπό να ξεναγηθούμε σε χώρους εργατικής μνήμης που σφράγισαν την Ιστορία της περιοχής, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση του ΝΑΡ και της νΚΑ για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Το πολιτικό σκέλος του φετινού εγχειρήματος θα κλείσει την Κυριακή 07/08 με την ιστορική εκδήλωση«Πάρτε απ’τους βωμούς του παρελθόντος τη φλόγα, όχι τη στάχτη», στην οποίαμε αφορμή τα 70 χρόνια από τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας επιδιώκουμε να μελετήσουμε και να αντλήσουμε πολύτιμα συμπεράσματα από την κρίσιμη ιστορική περίοδο του εμφυλίου, προσεγγίζοντάς τη ως κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα.
Ιδιαιτέρως πλούσιο είναι και το πολιτιστικό πρόγραμμα για ακόμη μία χρονιά, καθώς αποτελεί πάγια επιδίωξη του εγχειρήματός μαςη ανάδειξη ενός διαφορετικού πολιτιστικού προτύπου. Οι συναυλίες ξεκινούν τηΔευτέρα 1/08με τους εκρηκτικούςanserκαι Βέβηλονα μας χαρίζουν μία μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο χιπχοπ, η οποία θα κλείσει με τους djmagnumκαι τους Βαβυλώνα. Ο επόμενοςσυναυλιακός σταθμός θα είναι την Παρασκευή 5/8, όπου στη σκηνή θα ανέβουν οι spacesodaband και oιDeafRadio, για να δώσουν τη σκυτάλη στους 1000 Mods. Τέλος, την Κυριακή 07/08 θα πραγματοποιηθεί ρεμπέτικο γλέντι, ενώ θα ακολουθήσει το καθιερωμένο party αποχαιρετισμού! Να σημειωθεί πως σε όλη τη διάρκεια του camping θα υπάρχει μουσική επιμέλεια τις μέρες χωρίς συναυλίες αλλά και θερινό σινεμά.

_Στο χώρο του Camping θα λειτουργεί Bar και Κυλικείο Αναιρέσεις με χαμηλές τιμές και προϊόντα για όλα τα γούστα.


_Η διαμονή στο Camping στοιχίζει 5 ευρώ ανά ημέρα.


_Με την εγγραφή στην είσοδο παρέχεται με 5 ευρώ κάρτα μέλους Camping Αναιρέσεις για οικονομική ενίσχυση αλλά και ειδικές εκπτωτικές τιμές σε εστιατόρια της γύρω περιοχής.


Για περισσότερες πληροφορίες: 
http://www.anaireseis.gr/
http://nka.gr/
http://www.narnet.gr/