Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΜΙΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΣΤΕΤΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΗΝ ΤΡΙΣΤΕΤΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ»
Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΜΙΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΣΤΕΤΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ»

Μισές απαντήσεις έλαβε ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Μπόλαρη, στην ερώτηση του για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της Τριστέτσας στην Αργολίδα και τις εκτιμήσεις ζημιών από τη χαλαζόπτωση του Μαΐου.  
Δυστυχώς, καμία, όμως, απάντηση δεν υπάρχει στο 3ο ερώτημα του βουλευτή για τις επιπτώσεις από τις καιρικές συνθήκες στη μειωμένη φετινή σοδειά των ελαιοπαραγωγών του Δήμου Ναυπλιέων.

Ανάμεσα στα άλλα, στο κείμενο της απάντησης αναφέρονται τα εξής:

«…Όσον αφορά στις ζημιές που προξενήθηκαν από τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 21 Μαΐου του 2016 σε
διάφορες καλλιέργειες (κυρίως κηπευτικών, εσπεριδοειδών και βερίκοκων) στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Αργολίδας, σημειώνεται ότι έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις. Το έργο των εκτιμήσεων θα αρχίσει αργότερα. Στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων.
Επισημαίνεται ότι για τα θέματα, τα οποία έχουν προκύψει και αφορούν στα οδοιπορικά των γεωτεχνικών του Οργανισμού, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα μεταξύ του ΥΠΑΑΤ, της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α. και του Δ.Σ. των εργαζομένων του Οργανισμού για διευθέτησή των.
Ο ΕΛ.Γ.Α. ανακοίνωσε την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά, 135 ατόμων  [Γεωπόνων και Κτηνιάτρων], για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών του ΕΛ.Γ.Α. Οι προσλήψεις θα γίνονται τμηματικά, ανάλογα με τις εκάστοτε παρουσιαζόμενες ανάγκες, και θα κατανεμηθούν μεταξύ των 13 Υποκαταστημάτων και της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛ.Γ.Α.
Επιπλέον και σε ότι αφορά την εξάπλωση της Τριστέτσας στην Αργολίδα, επισημαίνεται ότι από τον Ιανουάριο του 2016 έχει συγκροτηθεί Επιτροπή με σκοπό τη σύνταξη Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ολιστική αντιμετώπιση των οργανισμών καραντίνας, μεταξύ των οποίων και η Τριστέτσα.
Την ίδια περίοδο, ο Αναπληρωτής Υπουργός έστειλε δύο επιστολές (οι οποίες επισυνάπτονται) σε όλους τους Θεσμικά συναρμόδιους φορείς ζητώντας την αναγκαία συνεργασία.»

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της απάντησης του Αναπλ. Υπουργού, κ. M. Μπόλαρη:

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Ενσωματωμένη εικόνα 2