Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

“Το ΚΕΜΧ, ιστορική δομή απαραίτητη για την άμυνα της χώρας, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη του Ναυπλίου”

Ανδριανός στην εκδήλωση για την γενέθλια ημέρα του ΚΕΜΧ Ναυπλίου: “Το ΚΕΜΧ, ιστορική δομή απαραίτητη για την άμυνα της χώρας, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη του Ναυπλίου”
Ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση εορτασμού της γενέθλιας μέρας του ΚΕΜΧ Ναυπλίου, το οποίο συμπλήρωσε 70 χρόνια από την ίδρυσή του.
Ο κ. Ανδριανός δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Με την ευκαιρία της σημερινής επετειακής εκδήλωσης για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του, θέλω πρώτα απ' όλα να συγχαρώ τα στελέχη του ΚΕΜΧ για το σημαντικό τους έργο και να ευχηθώ καλή θητεία στους κληρωτούς που εκπαιδεύονται σήμερα εδώ.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού είναι μια ιστορική δομή, απαραίτητη για την άμυνα της χώρας, όπως τονίζουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ένας θεσμός άρρηκτα συνδεδεμένος με την πόλη του Ναυπλίου, την πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου ελληνικού κράτους.

Το γεγονός μάλιστα ότι τα προηγούμενα χρόνια καταβάλαμε επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες ώστε να παραμείνει σε λειτουργία, ενισχύει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς του Κέντρου με την κοινωνία μας.

Με τις άρτιες εγκαταστάσεις του εντός του ιστού της πόλης του Ναυπλίου, με ιδιόκτητο πεδίο βολής, με την εμπειρία και την ευσυνειδησία των αξιωματικών που το στελεχώνουν, αλλά και την φιλοτιμία των εκπαιδευόμενων, το Κέντρο συνεχίζει σταθερά να τιμά την ένδοξη ιστορία του Μηχανικού, διαμορφώνοντας αξιόμαχους στρατιώτες και υπεύθυνους αυριανούς πολίτες και στέλνοντας μήνυμα ότι οι Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας έναντι του οποιουδήποτε ξένου επιβουλέα.

Με τη διαβεβαίωση λοιπόν ότι η τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, η Αργολίδα, όλοι μας με υπερηφάνεια θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να στηρίζουμε την λειτουργία του Κέντρου στον ιστορικό αυτό τόπο, εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στο έργο του ΚΕΜΧ, υγεία στους ανθρώπους του και υψηλό πατριωτικό φρόνημα που χαρακτηρίζει σταθερά το Μηχανικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας”.