Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Εργαζόμενοι στην Μαρινόπουλος ΑΕ, η εταιρεία, δεκαετίες τώρα ήταν η πιο κερδοφόρα στο χώρο των SUPER MARKET. 
ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΙΔΡΩΤΑΣ, ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΙ. 
Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ δεν διένειμε τα κέρδη της στους εργαζόμενους, δεν έδινε αυξήσεις παρά τους κατώτατους που όριζε ο νόμος, αξιοποίησε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που είχε στα χέρια της για να προσλαμβάνει με ωρομίσθια, με μερική απασχόληση να απολύει. 
Η εργοδοσία της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, μας δείχνει, για άλλη μια φορά το σκληρό πρόσωπο του μεγάλου κεφαλαίου. Στο βωμό του κέρδους, της διατήρησης της θέσης της έναντι των ανταγωνιστών. Εξαπέλυσε, εξαπολύει και θα εξαπολύει επίθεση στα εργασιακά δικαιώμ
ατά μας, όσο δεν θα βρίσκει ένα κίνημα αντίστασης των εργαζομένων σε κάθε μαγαζί, σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε περιοχή. Συνάδελφοι, απέναντι στις αρνητικές εξελίξεις που δρομολόγησαν τα επιχειρηματικά παιχνίδια και συμφέροντα και την αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία «εξυγίανσης» που υπέβαλε η εταιρεία, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!! Η συζήτηση που έγινε το προηγούμενο διάστημα με αρκετούς συναδέλφους από τις επιχειρήσεις Μαρινόπουλος, φανέρωσε πως υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις εναντία στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας. Πρέπει να γίνει ζήτημα όλου του κλάδου, αφού οι επιπτώσεις στην Μαρινόπουλος ΑΕ θα επηρεάσουν συνολικά τους εργαζόμενους στο εμπόριο, όπως επίσης θα επιφέρει χτυπήματα και σε εργαζόμενους άλλων κλάδων. Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή! Δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας να τις καθορίζουν ο Μαρινόπουλος, οι μεγαλέμποροι, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, δε θα γίνουμε έρμαια των πληροφοριών μέσω δημοσιευμάτων. 
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ! Το κάθε μαγαζί να γίνει κέντρο αγώνα. 
Καλούμε τους συναδέλφους με πνεύμα πρωτοβουλίας να συγκεντρωθούν όλοι σε κάθε κατάστημα, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην εταιρεία και να υιοθετήσουν τα αιτήματα μας, να συμμετέχουν στα καλέσματα και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα με τουλάχιστον 3 συναδέλφους ανά κατάστημα που θα έχει την ευθύνη να επικοινωνεί με το κλαδικό σωματείο για τον καλύτερο συντονισμό και τη κοινή δράση σε περισσότερα καταστήματα. Η επιτροπή αγώνα να βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε συνεχή επικοινωνία με το κλαδικό σωματείο. Να επιδιώκει ενιαία στάση και δράση των συναδέλφων στο κατάστημα. Να οργανώσει την ενημέρωση της γειτονιάς, των καταναλωτών για να βρεθούν συμπαραστάτες στον αγώνα μας. Μόνο η οργάνωση μας μπορεί να σπάσει το φόβο!