Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - Aπίστευτη καταγγελία

Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα η μάχη κατά της φοροδιαφυγής σύμφωνα με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κουτσούκο και Κεγκέρογλου



Μόνο 3 έλεγχοι για τις 188 offshore του Κρανιδίου έχουν ολοκληρωθεί όπως καταγγέλουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου και κατηγορούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή την Κυβέρνηση ότι ξιφουλκεί» κατά της φοροδιαφυγής, χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα.


«Η πορεία των ελέγχων των offshore εταιρειών έχει επανειλημμένα απασχολήσει την κοινή γνώμη και τους φορολογούμενους πολίτες, καθώς υφίστανται υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις, την ίδια ώρα που μεγάλου φορολογικού αντικειμένου υποθέσεις παραμένουν ανέλεγκτες. Απετέλεσε δε την αιχμή του δόρατος στην αντιπολιτευτική ρητορική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υπόσχονταν άμεση διεκπεραίωση των ελέγχων, ενώ τώρα "ξιφουλκούν" κατά της φοροδιαφυγής χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα» εξηγούν οι βουλευτές.

Και προσθέτουν: «Ο έλεγχος των συγκεκριμένων εταιρειών έχει ανατεθεί στις αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες όπως η ΦΑΕ Αθηνών, το ΚΕΦΟΜΕΠ και η Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου, στην οποία έχουν μεταφερθεί οι υποθέσεις των offshore εταιρειών της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, η οποία καταργήθηκε. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου έχει ολοκληρώσει μόνο τρεις ελέγχους, από το σύνολο των 188 offshore αρμοδιότητάς της. Σύμφωνα επίσης με τα δημοσιεύματα, στη συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση».

Ρωτούν τέλος: «Ποιες είναι οι φορολογικές υπηρεσίες στις οποίες έχει ανατεθεί ο έλεγχος των offshore εταιρειών και ποιός είναι ο αριθμός τους ανά υπηρεσία; Ποια είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων ανά υπηρεσία και συγκεκριμένα πόσες υποθέσεις και από πότε έχουν χρεωθεί προς έλεγχο, πόσες από αυτές έχουν διεκπεραιωθεί και τι ποσά βεβαιώθηκαν και εισπράχθηκαν; Τι πρόκειται να πράξει το υπουργείο Οικονομικών για την επιτάχυνση της πορείας των ελέγχων και την ολοκλήρωσή τους το συντομότερο δυνατό;».