Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

Σας γνωρίζουμε ότι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 20:00 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας και σας καλούμε εκ νέου να  παρακολουθήσετε την  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 04 Ιουλίου 2016 και ώρα 20:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: Ανακοινώσεις-Τρέχοντα θέματα.

ΘΕΜΑ 2ο : Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης  σχετικά με τη συνδιοργάνωση του Διεθνούς τουρνουά handball στην περιοχή της Αργολίδας.

Συνάντηση κ. Βερναρδάκη με το Δ.Σ Επιμελητηρίου Αργολίδας.
Τι ζήτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Συνάντηση με τον Αναπληρω
τή Υπουργό Εσωτερικών-Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη  πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής, 24/6/2016, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αργολίδας.
Τον Υπουργό συνόδευε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, κ. Γιάννης Γκιόλας, ενώ στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του ΕΒΕΑ,  παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων και  εκπρόσωποι των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα.
Την συζήτηση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Φώτης Δαμούλος, ο οποίος ενημέρωσε τον Υπουργό για σημαντικά και ουσιαστικά προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές επιχειρήσεις και τον νομό γενικότερα και προέτρεψε τον Υπουργό να ενεργήσει τα δέοντα για την επίλυσή τους.
Αναλυτικότερα, ο κ. Δαμούλος ζήτησε να γίνουν από πλευράς της κυβέρνησης οι αναγκαίες ενέργειες και να ληφθούν μέτρα με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας, την διασύνδεση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με το Επιμελητήριο, την επίλυση του θέματος της αδειοδότησης των επιχειρήσεων που τώρα ταλαιπωρούνται από την έντονη γραφειοκρατία, την διαρκή εκπαίδευσης και κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων στις νέες τεχνολογίες, την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς  ώστε οι επιχειρήσεις να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές, την εξομάλυνση της σχέσης δημοσίων υπαλλήλων και επιχειρηματιών,την επιστροφή του ΦΠΑ και την εξόφληση των τιμολογίων του δημοσίου, την άρση της υπερφορολόγησης και την ένταξη των Επιμελητηρίων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.  Ο κ. Δαμούλος δεν παρέλειψε να ζητήσει την διασφάλιση της δυνατότητας αδειοδότησης της λειτουργίας μεταποιητικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως οικιστικές, αγροτικές και γενικότερα μη επαγγελματικών χρήσεων βάσει των καθορισμένων Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου πέραν των προθεσμιών, συγκεκριμένα για επιπλέον 10 έτη, δεδομένης της απουσίας βιομηχανικής περιοχής στην Αργολίδα, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος του νομού ζήτησε την επαναδημιουργία του Μητρώου Εξαγωγέων και την επαναλειτουργία των Ινστιτούτων Ερευνών για να μην δούμε σύντομα , όπως είπε χαρακτηριστικά,  την Αργολίδα να γίνεται κρανίου τόπος.



Από την πλευρά του ο κ. Βερναρδάκης υποστήριξε ότι η χώρα καταστράφηκε το 2010 και ότι πρέπει να ανορθωθεί από το μηδέν. «Η χώρα κατέρρευσε. Έχουν μείνει μόνο τα ντουβάρια και οι άνθρωποι που είναι κουρασμένοι και γερασμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος συμφώνησε με το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων και των προτάσεων του κ. Δαμούλου και ενημέρωσε ότι πολλά από τα ζητήματα που του τέθηκαν δρομολογούνται προς επίλυση.  «Είμαστε σε φάση γενικής ανασύνταξης της χώρας, σε ότι μας αφορά είναι σε άμεση προτεραιότητα η απλοποίηση των διαδικασιών στο δημόσιο και η ταχύτερη αδειοδότηση επιχειρήσεων» επεσήμανε ο κ. Βερναρδάκης που επανέλαβε την ανάγκη για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης  με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού στο Επιμελητήριο Αργολίδας εκπρόσωποι των εργαζομένων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, εκπρόσωποι των Νοσοκομείων Άργους Ναυπλίου και εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων του έθεσαν προβλήματα των κλάδων τους  και αιτήθηκαν την προώθηση λύσεών τους.


                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
             ΦΩΤΙΟΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ