Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Αργολίδα: Έβρεξε πρόστιμα για τις γεωτρήσεις

Αργολίδα: Έβρεξε πρόστιμα για τις γεωτρήσεις
Ιδιαίτερα προβληματική αποδεικνύεται η πορεία για την αναγνώριση και την κατοχύρωση των γεωτρήσεων στην Αργολίδα. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνονται από τους δήμους, εκατοντάδες είναι αυτοί που, λόγω άγνοιας, είτε δεν έχουν καταθέσει φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε έχουν ελλιπείς φακέλους.
Η εικόνα που υπάρχει στον Δήμο Άργους – Μυκηνών είναι ότι μέσα στις 2.300 αιτήσεις βρίσκονται τουλάχιστον 700 παραγωγοί που οι φάκελοί τους έχουν ελλείψεις ή δεν τους έχουν καταθέσει καθόλου και ήδη έχουν επιβαρυνθεί με το πρόστιμο των 150 ευρώ. Οι παραγωγοί έχουν εφησυχάσει με την αίτηση που κατέθεσαν στο πρώτο στάδιο.
Πλέον, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος γεωπόνος, Γιάννης Κωτσαντής, το πρώτο πρόβλημα που προκύπτει είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να ειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και ο χρόνος που θα απαιτηθεί. Ακόμα και αν συμπληρωθεί ο φάκελος, θα πρέπει να υπάρξει για τον καθένα ξεχωριστά σχετικό εισηγητικό σημείωμα και να σταλούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τελική άδεια χρήσης νερού.