Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ


Παιχνίδι τριών ημερών

Ελβετία – Πολωνία: θεωρώ, από όσα είδα, περισσότερο… ομάδα τους Πολωνούς από τους Ελβετούς, ωστόσο σε τέτοιο, ισορροπημένο νοκ άουτ παιχνίδι δεν υποτιμώ την εύρυθμη ελβετική μεσοαμυντική γραμμή. Το αμφίτερμα είναι πιθανό στα μάτια μου, σε ματς που η λογική ορίζει… 0-0 αλλά η παρουσία Βρετανού ρέφερι (Μαρκ Κλάτενμπεργκ)  και η εξαιρετική πολωνική λειτουργία και στις τρεις γραμμές θαρρώ ότι θα συμβάλει στην πρόκριση της Πολωνίας (1.70 έναντι 2.10). Δεν πόνταρα όμως ούτε το 1.70 ούτε το 2.67 (υψηλότατο) του διπλού διότι οι Πολωνοί στόπερ έχουν πρόβλημα ενάντια σε ταχείς αντιπάλους (π.χ. Εμπολό)… Εκτός κι αν ο Πέτκοβιτς αφήσει εκτός τον Εμπολο και επαναφέρει τον πολύ ντεφορμέ Σεφέροβιτς.
Και, για να γράψω και τη… μακακία μου, στο «Ζοφρέ Γκισάρ» του Σεντ Ετιέν έληξαν ισόπαλα και τα άλλα τρία ματς του Euro που φιλοξένησε (Πορτογαλία – Ισλανδία 1-1, Τσεχία – Κροατία 2-2 και Σλοβακία – Αγγλία 0-0)! Καλό;
Για σκόρερ, ξανά Μίλικ: μιλάμε για παιχτούρα και είναι μέσα σε όλες τις φάσεις…
Η παράδοση, σε επίσημα και φιλικά, είναι 4-5-1 για την Πολωνία, η μόνη ελβετική νίκη ήταν σε φιλικό το 1976…

Ουαλία – Βόρεια Ιρλανδία… στον αστερισμό του Brexit. Δεν υποτιμώ τους Βορειοϊρλανδούς αλλά η Ουαλία με, και σας, εντυπωσίασε. Και δεν είναι μόνο ο Μπέιλ, είναι και οι Αλεν και Ράμσεϊ. Γκολ στην κόντρα θα ψάξουν οι αντίπαλοί της αλλά και αμυντικά ο Κρις Κόουλμαν έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, με τους Ρώσους οι Ουαλοί έπαιξαν… σεμιναριακά. Η Βόρεια Ιρλανδία πέρασε… επειδή νίκησε η Τουρκία τους Τσέχους ενώ η ίδια, με τη Γερμανία, ηττήθηκε 1-0 σε ματς που τα σουτ ήταν 2-26… Στο 2.00 ανέβηκε ο άσος, ακόμη και λίγες φάσεις να έχει (που λογικά λίγες θα έχει…) το ματς, πιο κοντά στο γκολ είναι οι Ουαλοί ελέω μονάδων, άπειρες σε τέτοια ματς είναι αμφότερες.
Σφυρίζει και εδώ Αγγλος, ο Μάρτιν Ατκινσον, ακριβοδίκαιος, καλός ρέφερι…
Σε πιο ειδικά, το line των 5,5 κόρνερ για την Ουαλία το λες και μεγάλο, είχε 10 στα προηγούμενα τρία ματς, άρα πολύ πάνω από τον μέσο όρο της (το under 5,5 στο 1.90…). Για σκόρερ, ο Μπέιλ είναι (anytime) στο 2.60.
44-24-27 η παράδοση υπέρ της (αήττητης στα τελευταία οκτώ) Ουαλίας, τελευταία ήττα το… 1980 σε φιλικό.

Κροατία – Πορτογαλία: ματσάρα! Θεωρητικά το ματς είναι… βούτυρο στο ψωμί του Φερνάντο Σάντος καθώς αντιμετωπίζει καλύτερη ομάδα και θα παρατάξει διάταξη με βάρος στο μηδέν και κόντρα αντεπιθέσεις, κάτι που βολεύει τους ταχείς παίκτες που έχει μπροστά (Ρονάλντο, Νάνι κλπ.). Ο οποίος Φερνάντο, μεταξύ μας, δεν είναι ο εκλέκτορας της Ελλάδας: είναι ντεφορμέ και στερείται ιδεών. Σταθερά 4-4-2 με ρόμβο κατεβάζει τους Ιβηρες, με έναν 38χρονο στόπερ (Καρβάλιο, δεν πας να… αποσυρθείς;), με μπακ τον Βιεϊρίνια (εγώ μετά από δύο τυλιχτά, και με τζατζίκι μάλιστα, καλύτερα μαρκάρω) και τον Κουαρέσμα σπάνια βασικό.
Για να περάσω στους «8» εις βάρος της εξαιρετικής Κροατίας, αυθόρμητα λέω… παράταση ή πέναλτι (χεχε…)! Αν έχει γκολ το ματς; Λογικά ναι, αν η Πορτογαλία προηγηθεί όλα είναι ανοιχτά, αν όχι… δύσκολα γυρίζει. Να προηγηθεί, είπα; Σε τρία ματς στον όμιλο η Πορτογαλία ήταν μπροστά στο σκορ για… 19 λεπτά (με την Ισλανδία), συνολικά!
Κατ’ εμέ, το ματς θα κριθεί όχι τόσο από τις μονάδες στο γήπεδο αλλά από τους πάγκους και τη διαχείρισή τους, εκεί όπου ο Τσάτσιτς υστερεί πολύ εν συγκρίσει με τον Σάντος. Στη φωτό το ματς από το Euro του ’96 (3-0 οι Πορτογάλοι) με τον Φίγκο να σκοράρει ενάντια στον Μρμιτς αλλά οι Κροάτες είχαν προκριθεί ήδη (Σούκερ και Μπόμπαν ήταν στον πάγκο).
Διαιτητής ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, ήταν ο ρέφερι που απέβαλε τον Αλβανό στο ματς με την Ελβετία. Αντε παιδί μου, ευκαιρία να αποβάλεις και τον Βίντα όταν θα απλώνει το πόδι πάνω στον CR7!
Στα κόρνερ, η Πορτογαλία είχε… 20 σε τρία ματς στον όμιλο (11 με Ισλανδία, 10 με Αυστρία, 9 με Ουγγαρία), το να βγάλει μόνη της απόψε 5,5 έχει βάση: διότι και τα κόρνερ μελετώνται (ασχέτως αν δείχνει, ως «επιστήμη», νέα για μερικούς οπισθοδρομικούς).
Βλέπω ισοπαλία, βλέπω γκολ κι από τις δύο αλλά έπαιξα μόνο κόρνερ και τα λέμε απόψε με live betting.

Για αύριο και Δευτέρα, κάτι υπάρχει από σήμερα. Προσωπικά δεν με έχει πείσει το Βέλγιο και έριξα ήδη πρόκριση Ουγγαρίας (αύριο η ανάλυση της σκέψης αυτής…) και βλέπω τους Ιρλανδούς πολύ ανταγωνιστικούς με τη Γαλλία… Η δε Γερμανία, αν και είθισται να… φορτσάρει από τα προημιτελικά και μετά (θυμάστε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας που απέκλεισε την Αλγερία… στην παράταση;), έχει τόση επιθετική «χροιά» στο παιχνίδι της που θαρρώ ότι τα δύο «τεμάχια» με τη Σλοβακία θα έρθουν.
Οσο για το δευτεριάτικο Αγγλία – Ισλανδία; Υπερβολικά μεγάλο το 2.55 του over, η Αγγλία μπορεί να μην σκοράρει εύκολα αλλά, κατ’ εμέ, μεσοεπιθετικά «κεντάει»: ήταν θέμα ευστοχίας μέχρι τώρα…

Το πλήρες άρθρο, οι επιλογές και ο τρόπος στοιχηματισμού στο ilovebet.com.

Νίκος Μποζιονέλος (Facebook page, Twitter, Google+)