Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Καμένος σε Ανδριανό για τις περικοπές στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Αποτέλεσμα εικόνας για Καμμένος σε Ανδριανό
Καμένος σε Ανδριανό για τις περικοπές στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας:  “Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί κυρίως από τους κωδικούς εξοπλιστικών και από οικονομίες που θα επιτευχθούν”
Στην 5847/2-6-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει με άλλους βουλευτές του κόμματος στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τις περικοπές στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος
Στο κείμενο της Απάντησης του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
“Οι αρμοδιότητες για τ
ην πολιτική μισθών και συντάξεων ανήκουν αποκλειστικά στο συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους με βάση την εκάστοτε εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.
Στο ανωτέρω πλαίσιο εμπίπτουν και οι αρμοδιότητες για την ψήφιση νόμων με καταβολή ή μη αναδρομικών αποδοχών, καθώς και η εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, αφενός γιατί αυτό αποτελεί συνταγματική επιταγή κατά το άρθρο 95 και αφετέρου γιατί έχει και την ευθύνη εφαρμογής των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και της εν γένει εκτέλεσης του Κρατικού προϋπολογισμού, τον οποίο επιβαρύνουν με την εφαρμογή τους οι πράξεις αυτές.
Περαιτέρω, με το άρθρο ένατο – παρ. 1 του σχεδίου νόμου “Κύρωση της Προγραμματικής Συμφωνίας (Programme Arrangement) αριθμ/ Α-1424 [MIOS}... και άλλες διατάξεις” που ψηφίστηκε από την ΒτΕ στις 2 Ιουνίου 2016, αντικαταστάθηκε το δεύτερο και τρίτο εδάφιο του άρθρου 236 του ν. 4389/16 σχετικά με την αναστολή από την 1 Ιανουαρίου 2017 έως 31 Δεκεμβρίου 2018 κάθε μισθολογικής προαγωγής των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια ως εξής: 'Η ως άνω διάταξη δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση που τα εμπλεκόμενα υπουργεία προσδιορίσουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, οι οποίες θα εξειδικευτούν και νομοθετηθούν μέχρι 30-9-2016 και θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1-1-2017.
Η διαδικασία κατάρτιση των προαναφερόμενων δημοσιονομικών παρεμβάσεων ΥΠΕΘΑ τελεί εν εξελίξει και τα ανάλογα ισοδύναμα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα θα έλθουν στην ΒτΕ για ψήφιση έως 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Το ΥΠΕΘΑ από πλευράς του, επιδιώκει στα πλαίσια της διαρκούς μέριμνας και της αποκατάστασης αδικιών του προσφάτου παρελθόντος, τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών που επλήγησαν από τις πολιτικές των κυβερνήσεών σας, εξαντλώντας για την επίλυσή τους όλα τα περιθώρια που υπάρχουν. Ειδικά δε στο συγκεκριμένο ζήτημα είχε την απόλυτη στήριξη του κυρίου Πρωθυπουργού.
Έχω δεσμευτεί δημόσια στη Βουλή των Ελλήνων και επαναλαμβάνω ότι τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτε τόσο για το ειδικό τους μισθολόγιο όσο και για την απόφαση του ΣτΕ η οποία θα εφαρμοστεί.

Τέλος σας επαναλαμβάνω ότι τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί κυρίως από τους κωδικούς εξοπλιστικών και από οικονομίες που θα επιτευχθούν ενώ οι κωδικοί αυτοί έχουν ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο Οικονομικών”.