Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, η διήμερη επίσκεψη στην Αργολίδα του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών

Bernadakis-2

Mε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, μαζί με το βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ναύπλιο, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, η διήμερη επίσκεψη στην Αργολίδα του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, κ.Χριστόφορου Βερναρδάκη.
Στις δηλώσεις του, ο κ. Βερναρδάκης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητική την επίσκεψη το νομό, καθώς είχε την ευ
καιρία να μιλήσει στην πολική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ- και να ανταλλάξει απόψεις- για τον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης, τις πολιτικές που ακολουθούνται, καθώς και για τους στόχους του επόμενου διαστήματος.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στις συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τάσο Χειβιδόπουλο και τους δημάρχους της Αργολίδας, από τους οποίους ενημερώθηκε για ανάγκες ( συγκοινωνιακές υποδομές κλπ) προβλήματα, αλλά και για τις προοπτικές της περιοχής. Όπως δήλωσε ο κ. Βερναρδάκης θα εξετασθούν άμεσα ζητήματα που σχετίζονται με τη στελέχωση των Δήμων, ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει στους συναδέλφους του θέματα άλλων υπουργείων.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Γκιόλας, έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον διήμερο, για τα θέματα της Αργολίδας, από την επίσκεψη Βερναρδάκη και τις επαφές που είχε στην περιοχή μας. Χαρακτήρισε σημαντικές τις συναντήσεις με τους φορείς ( Παρασκευή ) αλλά και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης( Σάββατο), καθώς με τις άμεσες επαφές η κεντρική διοίκηση ενημερώνεται από ΄΄πρώτο χέρι΄΄, υπεύθυνα, έτσι ώστε να δρομολογηθούν λύσεις.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΕΒΕ
΄΄H κυβέρνηση της Αριστεράς μετά την πρώτη αξιολόγηση, προκλήσεις και αναγκαίες τομές΄΄, ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στοΕπιμελητήριο του Άργους.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών , αρμόδιος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση , κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ προηγήθηκε παρέμβαση από τον βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Γκιόλα.
Στην ομιλία του, ο κ. Βερναρδάκης, περιέγραψε το πολιτικό ΄΄κλίμα΄΄ κατά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Γενάρη του 2015 και τις μεγάλες προσπάθειες που καταβλήθηκαν έτσι ώστε η χώρα να αποφύγει την ολοκληρωτική χρεωκοπία, να διαπραγματευτεί, να κερδίσει χρόνο και να χαράξει μια νέα πορεία.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, σκιαγράφησε τις προσπάθειες που έγιναν (και γίνονται) με στόχο τον εξορθολογισμό του δημοσίου τομέα, την τόνωση του ιδιωτικού, την ανάπτυξη, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, στο κέντρο και την περιφέρεια.΄΄ Η Διοικητική Μεταρρύθμιση και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση΄΄, είναι βασική προτεραιότητα μας ΄΄, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης.
Από την πλευρά του, ο κ. Γκιόλας μίλησε για την αναχρηματοδότηση που επιτεύχθηκε μέχρι το 2018 και αναφέρθηκε στις δυνατότητες εξόδου από την κρίση με ΄΄εργαλεία ΄ όπως ο αναπτυξιακός νόμος, το ΕΣΠΑ, το ΄΄πακέτο Γιούνκερ΄΄, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ. Σε συνδυασμό με μια καλή τουριστική σεζόν, μπορεί να αλλάξει αισθητά τι κλίμα στην αγορά, υπογράμμισε ο κ. Γκιόλας.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ
Πριν την ομιλία, οι κ.κ. Βερναρδάκης και Γκιόλας, είχαν μια ουσιαστική συζήτηση με το Δ.Σ του Επιμελητηρίου, αλλά και με εκπροσώπους εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Άργους κλπ.
Οι εκπρόσωποι των φορέων ενημέρωσαν τον Αναπληρωτή Υπουργό για τοπικά ζητήματα της Αργολίδας που σχετίζονται με την ανεργία, τις δυσκολίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το θέμα των ΖΟΕ κλπ.
΄΄Είμαστε σε φάση γενικής ανασύνταξης της χώρας, σε ότι μας αφορά είναι σε άμεση προτεραιότητα η απλοποίηση των διαδικασιών στο δημόσιο και η ταχύτερη αδειοδότηση επιχειρήσεων ΄΄, απάντησε ο κ. Βερναρδάκης που επανέλαβε την ανάγκη για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.
Bernadakis-3
φωτό: πηγή: EUROKINISSI
http://www.ert.gr/oloklirothike-episkepsi-vernardaki-stin-argolida/