Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ανδριανός στην τελετή έναρξης του 7ου Επιδαύριου Δρόμου


Ανδριανός στην τελετή έναρξης του 7ου Επιδαύριου Δρόμου:  “Να προβάλουμε προσωπικότητες όπως της Άννας Συνοδινού ως μέτρο σύγκρισης και πρότυπο ζωής και δράσης ιδίως στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους”
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του 7ου Επιδαύριου Δρόμου που φέτος είναι αφιερωμένος στην Άννα Συνοδινού
Ο κ. Ανδριανός είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Θέλω να συγχαρώ το Δήμο Επιδαύρου, όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την διοργάνωση του φετινού 7ου Επιδαύριου Δρόμου και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που τον πλαισιώνουν.

Τιμούμε φέτος την Άννα Συνοδινού, μια γυναίκα που με τη σειρά της τίμησε με τρόπο πολυδιάστατο και πάντα συνεπή και αταλάντευτο την δημόσια ζωή της σύγχρονης Ελλάδας – τόσο με το σπ
ουδαίο δραματικό της έργο, με το οποίο συνδέθηκε άρρηκτα με τον ιερό τόπο της Επιδαύρου, όσο και με την πολιτική της δράση και την εκπαιδευτική της προσφορά.

Ιδιαίτερα σ' αυτή την δύσκολη συγκυρία της κρίσης, έχουμε ανάγκη να θυμόμαστε, να αναδεικνύουμε και να τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που υπηρέτησαν αξίες και ιδανικά ταυτισμένα με την ιστορία και τον πολιτισμό του Γένους μας και συνέβαλαν ουσιαστικά στην ηθική και πνευματική εξύψωση της κοινωνίας μας.

Οφείλουμε λοιπόν προσωπικότητες όπως της Άννας Συνοδινού να τις προβάλουμε ως μέτρο σύγκρισης και πρότυπο ζωής και δράσης ιδίως στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους. Γιατί η υπέρβαση της περιπέτειας που ταλανίζει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια δεν έχει τόσο να κάνει με στεγνά οικονομικά μεγέθη, όσο με την ανάγκη να ενεργοποιήσουμε ξανά τις δημιουργικές, βαθιά πνευματικές δυνάμεις του ελληνισμού – με την ανάγκη να ενεργοποιήσουμε την ηρωική στάση απέναντι στη ζωή, την στάση της ευθύνης και της αποφασιστικότητας που η Άννα Συνοδινού προσωποποίησε υποδειγματικά.

Μ' αυτές λοιπόν τις σκέψεις, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία  στις εκδηλώσεις του Επιδαύριου Δρόμου, που υπογραμμίζουν με τον καλύτερο τρόπο την ενότητα του πολιτισμού με τον αθλητισμό και ευρύτερα με κάθε πτυχή της δημόσιας και ιδιωτικής μας δράσης, και καλή συνέχεια.”.