Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Φώφη Γεννηματά και Γιάννης Μανιάτης δίπλα στους εργαζόμενους των Αστικών Συγκοινωνιών

Την Επισκευαστική Βάση της Ο.ΣΥ στον Ρέντη επισκέφθηκε σήμερα η Πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιάννη Μανιάτη και Εύη Χριστοφιλόπουλου, τον Εκπρόσωπο Τύπου Παύλο Χρηστίδη, τον υπεύθυνο Μεταφορών και Δικτύων Λαμπρό Ρώσση, τον υπεύθυνο Συνδικαλιστικού Γιώργο Βασιλόπουλο και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καρύδη. Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με την Πρόεδρο Ζωή Γεωργίου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.ΣΥ  Γεώργιο Αναγνωστόπουλο.
 Αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όπως το 1990 επί Μητσοτάκη έτσι και σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες κερδοσκόπους.
Γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε για κάθε ελληνική οικογένεια μέσα στην κρίση - μετά από τόσες θυσίες, ποιοτικές υπηρεσίες, φτηνό εισιτήριο και σεβασμό στις ανάγκες της και θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων. Γι αυτό μέσα στο 2014 δουλέψαμε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, συντονισμού, καταφέραμε να μειώσουμε τα ελλείμματα, να έχουμε λειτουργικό πλεόνασμα και να μειώσουμε το εισιτήριο για τους πολίτες.
Δυστυχώς, μετά από 1,5 χρόνο ΣΥΡΙΖΑ, τα ελλείμματα επέστρεψαν, η απαξίωση είναι φανερή στη καθημερινότητα του πολίτη, γιατί λιγότερα λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους, οι προσλήψεις που είχαν εγκριθεί από το 2014 δεν προχωρούν, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, οι εργαζόμενοι απαξιώνονται και όλα αυτά υπηρετούν ένα σχέδιο απαξίωσης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών που θα αποτελέσει  το άλλοθι για το ξεπούλημα τους.
Εμείς θα είμαστε στη πρώτη γραμμή της μάχης μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες, για να υπερασπιστούμε δημόσιες ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες.