Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τουρλού λαχανικών εποχής

Τουρλού λαχανικών εποχής
Είναι καλοκαιρινό πιάτο, αλλά έχουν βγει τα πρώιμα λαχανικά που είναι αρκετά νόστιμα.
Ιδανικό φαγ
ητό για τις ημέρες που ακολουθούν την έντονη κρεατοφαγία.
Υλικά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 πατάτες για φούρνο, Νάξου
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια
  • Ποιοτικό ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι φρέσκο ή θρούμπι εποχής
  • 4 μεγάλα μανιτάρια άσπρα
  • 1 ώριμη ντομάτα και λίγο πελτέ
Εκτέλεση
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ασπρίστε λίγο τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο με ελαιόλαδο, σε κατσαρολίτσα
  • Τοποθετήστε τα σε ταψάκι
  • Κόψτε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, τις πατάτες σε ροδέλες
  • Αλατίστε τα και βάλτε τους πιπέρι
  • Τοποθετήστε τα συμμετρικά στο ταψάκι
  • Ρίξτε το θυμάρι ή θρούμπι από πάνω
  • Ραντίστε καλά με ελαιόλαδο
  • Ρίξτε και λίγο πελτέ
  • Ελάχιστο νερό και στο φούρνο για 1 ώρα
  • Ελέγξτε τη φωτιά, ίσως χρειαστεί να μειώσετε στους 180 βαθμούς σταδιακά
  • Συνοδεύεται ιδανικά με φέτα ή ελιές