Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ψαρονέφρι με μουστάρδα, στον φούρνο

Ψαρονέφρι με μουστάρδα, στον φούρνο

H μουστάρδα παντρεύεται θαυ
μάσια με το κρέας, ειδικά το χοιρινό. Αγοράστε ποιοτικά προϊόντα και επιλέξτε με τι θέλετε να συνοδεύσετε το ψητό σας.
Εγώ προτείνω ένα ψητό ψαρονέφρι μουστάρδας, με σκόρδο και πατάτες, αλλά υπάρχει επιλογή να το ψήσετε σκέτο και να το συνοδεύεσετε με σαλάτες.
Υλικά
  • 1 ή 2 τεμάχια ψαρονέφρι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 12 πατάτες μέτριες
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Λίγο μπούκοβο ή μια πιπερίτσα τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδας
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Πλύντε καλά τις πατάτες και κόψτε τις σε χοντρά κομμάτια
  • Καθαρίστε το σκόρδο και βγάλτε τη φύτρα
  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο
  • Πλύντε και στεγνώστε το θυμάρι
  • Βάλτε το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα
  • Προσθέστε τις πατάτες, το θυμάρι, το σκόρδο και το τσίλι
  • Αλατίστε, προσθέστε πιπέρι, ανακατέψτε
  • Ροδίστε τα σε ζωηρή φωτιά για 15 λεπτά
  • Ανακατέψτε συχνά και σκεπάστε τα για λίγο
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βάλτε το ψαρονέφρι σε ταψάκι
  • Με ένα πινέλο κουζίνας βάλτε του παντού μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε το κρασί και βάλτε το ταψάκι στον φούρνο
  • Αφήστε το να ψηθεί για 20 λεπτά
  • Προσθέστε και τις πατάτες και ξαναβάλτε το στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά
  • Αν χρειάζεται οπωσδήποτε, προσθέστε μισό ποτηράκι νερό
  • Είναι έτοιμο και νοστιμότατο!