Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΝΕ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Επεκτείνεται και στο Ναύπλιο το πρόγραμμα περιπολιών αστυνόμευσης με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η τήρηση της τάξης στην πόλη και κυρίως στο ιστορικό της κέντρο, τόσο κατά την περίοδο του Πάσχα και τη θερινή περίοδο όσο και καθ’ όλη διάρκεια του έτους. Σκοπός, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, είναι η αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης του Ναυπλίου και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, μέσω της ενίσχυσης της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας.

Οι αστυνομικοί-ποδηλάτες έχουν παρακολουθήσει ειδική εκπαίδευση, ενώ φορούν ειδικού τύπου στολή (ποδηλάτη) και είναι εφοδιασμένοι με τα απαιτούμενα είδη.

Οι βασικές τους προτεραιότητες είναι:

• Να εξυπηρετούν επισκέπτες και τουρίστες, παρέχοντας τις απαραίτητες οδηγίες και πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,

• Να συνεργάζονται και να συνδράμουν σε άλλες υπηρεσίες της αστυνομίας ή άλλους φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών. Επίσης, να ανταποκρίνονται στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

Η αστυνόμευση με χρήση ποδηλάτων ήδη πραγματοποιείται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και στα Χανιά.
Έντυπη