Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Dolphin: +5% οι πληρότητες στο Amanzoe το 2015 - εγκρίσεις για Kilada Hills

Dolphin: +5% οι πληρότητες στο Amanzoe το 2015 - εγκρίσεις για Kilada Hills & Sitia Bay
Αύξηση πληροτήτων της τάξης του 5% είχε το 2015 το ξενοδοχείο Amanzoeστο Πόρτο Χέλι, με τη μέση τιμή πληρότητας για το έτος να διαμορφώνεται στο 57%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου που ανακοίνωσε η ιδιοκτήτριαDolphin Capital, η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση (ADR) το 2015 στο ξενοδο
χείο κυμάνθηκε στα 1.229 ευρώ (έναντι 1.257 ευρώ το 2014), ενώ τα καθαρά λειτουργικά έσοδα διπλασιάστηκαν σε αντιστοιχία με το budget.
Όσον αφορά το Kilada Hills Golf Resort, που βρίσκεται στην περιοχή Κοιλάδα του δήμου Ερμιονίδας στην Αργολίδα, στις 16 Δεκεμβρίου του 2015 εκδόθηκε το προεδρικό διάταγμα που ενέκρινε την Πρόταση Στρατηγικής Επένδυσης. Το Kilada Hills είναι το πρώτο πρότζεκτ στην Ελλάδα που μπορεί να προβεί στην κατασκευή σε επιφάνεια 207.000 τ.μ. βάσει ιδιωτικού μάστερπλαν, με ευέλικτο συνδυασμό προϊόντος που περιλαμβάνει οικόπεδα και χωρίς την απαίτηση ανοικοδόμησης ξενοδοχείου πριν ξεκινήσουν οι πωλήσεις κατοικιών. 
Η ομάδα σχεδιασμού έχει ήδη ξεκινήσει να μελετά την επόμενη φάση της διαδικασίας αδειοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται ο λεπτομερής αστικός σχεδιασμός που αναμένεται να κατατεθεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016.
Μόλις εγκριθεί ο αστικός σχεδιασμός, το πρότζεκτ θα μπορεί νομίμως να εκποιήσει μεμονωμένα οικόπεδα σε ελεύθερη βάση. Η έγκριση αυτή αναμένεται να διευκολύνει τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του πρότζεκτ από τρίτους. Στην πρώτη φάση ανάπτυξης του συγκροτήματος περιλαμβάνεται ένα ενυπόγραφο γήπεδο γκολφ Jack Nicklaus, μια λέσχη γκολφ, 268 οικόπεδα προς πώληση και ένα beach club.
Επιπλέον, η γνωστή εταιρία αρχιτεκτόνων, Hart Howerton, η οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Dolphin σε άλλα πρότζεκτ όπως το Playa Grande, ολοκληρώνει το νέο masterplan και σχεδιάζει τα έγγραφα που θα υποβληθούν για τις νέες εγκρίσεις.
Όσον αφορά το Sitia Bay Resort στην Κρήτη, το Συμβούλιο Επικρατείας δέχθηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την οικιστική ζώνη στο συγκρότημα, προωθώντας τη σχετική απόφαση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την τελική έκδοση που επρόκειτο να γίνει στις 11 Ιανουρίου του 2016. Μόλις γίνει η έκδοση, το πρότζεκτ θα είναι και νομικά σε θέση να πωλήσει κατοικήσιμα οικόπεδα ανεξάρτητα από την ανάπτυξη του resort, η οποία έχει λάβει ήδη αδειοδότηση.