Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Στο μπλόκο της Δαλαμανάρας η Διαμάντω Μανωλάκου

Αποτέλεσμα εικόνας για η Διαμάντω Μανωλάκου
Στην Πελοπόννησο βρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σε συσκέψεις αγροτών στην Κόρινθο και στο μπλόκο της Δαλαμανάρας στην Αργολίδα. Η συζήτηση ήταν πλούσια, τόσο για τα αιτήματα, όσο και για την κατεύθυνση του αγώνα.
Η Δ. Μανωλάκου, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η αγωνιζόμενη αγροτιά έχει τη συμπαράσταση σχεδόν όλων των λαϊκών στρωμάτων, γιατί ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης και αυτό γίνεται κατανοητό από πολύ κόσμο. Γι' αυτό δεν πιάνουν τόπο οι κυβερνητικές προσπάθειες με τις άθλιες συκοφαντίες τους για κλέφτες, επιδοτήσεις κτλ.
Καταλαβαίνουν όλοι ότι ή θα επιβιώσουν οι φτωχοί αγρότες ή θα ξεκληριστούν. Γιατί η πολιτική της ΕΕ, η στρατηγική της, η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, η πολιτική των άλλων κομμάτων που χειροκροτούνε την ΕΕ, έχει στρατηγικό στόχο η γη, η παραγωγή, η εμπορία, οι επιδοτήσεις να μαζευτούν στα χέρια των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Γιατί και μετά το ξεκλήρισμα, όταν θα επικρατήσουν οι καπιταλιστές αγρότες, τρόφιμα θα παράγονται. Ο λαός, ο απλός άνθρωπος, χωρίς να φάει δεν μπορεί να ζήσει και τα τρόφιμα αφήνουν κέρδος, γι' αυτό θέλουν να τα μαζέψουν στα χέρια των μεγάλων.
Η σημερινή κυβέρνηση έχει τα εργαλεία για να επιταχύνει το πιο βίαιο και άμεσο ξεκλήρισμα. Το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό είναι η προμετωπίδα. Και ενάντια σε αυτά χρειάζεται καθαρό μέτωπο.
Βεβαίως και χρειάζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και συγκέντρωση δυνάμεων στην κατεύθυνση της όξυνσης της πίεσης για την απόσυρση των νομοσχεδίων, αλλά είναι και ορισμένα αιτήματα που μπορεί να κάνουν «αέρα» στην κυβέρνηση.
Δεν μπορεί σήμερα που οι περισσότεροι μικρομεσαίοι αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν τις σημερινές εισφορές του ΟΓΑ, κάποιοι να λένε ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν με την κυβέρνηση και ότι «οι αγρότες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν». Δεν γίνεται κάποιοι που «ροκανάνε» παχυλές επιδοτήσεις να έχουν το θράσος να ζητάνε αφορολόγητο μόνο στις επιδοτήσεις και όχι στο συνολικό εισόδημα.
Μιλάμε για δυο διαφορετικούς κόσμους: Οι φτωχομεσαίοι που παλεύουν για επιβίωση και οι μεγάλοι που παλεύουν για να μεγαλώσουν κι άλλο. Οι δεύτεροι έχουν σύμμαχο τις κυβερνήσεις της ΕΕ και δεν σκοπεύουν να σταματήσουν αν δεν τους βάλει φρένο ο αγώνας των αγροτών μαζί με το εργατικό κίνημα και τα άλλα λαϊκά στρώματα.