Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Έναρξη υποβολής αιτήσεων των μαθητών Λυκείου νομού Αργολίδας για το Θερινό Πρόγραμμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Έναρξη υποβολής αιτήσεων των μαθητών Λυκείου νομού Αργολίδας για το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου
Έναρξη υποβολής αιτήσεων των μαθητών Λυκείου νομού Αργολίδας για το
Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου

Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard,ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου 2016 (“HighSchoolSummerProgram - HSSP”).

Μετά την επιτυχία του Προγράμματος κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη,το καινοτόμο Θερινό αυτό Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά το καλοκαίρι του 2016. Μαθητές Λυκείου, όλων των κατευθύνσεων, από όλα τα Λύκεια του νομού Αργολίδας, θα έχουν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν για δυόμιση εβδομάδες εντατικό, καθημερινό σεμινάριο,με θέμα: «Εισαγωγή στη Μελέτη τωνΕπιστημών του Ανθρώπου».Αξιοποιώντας την επιστημονική μεθοδολογία αντιστοίχων προγραμμάτων που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στο Πανεπιστήμιο Harvard, το πρόγραμμα αυτό στοχεύει να φέρει τους συμμετέχοντες μαθητές σε επαφή με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και προσεγγίσεις, οι οποίες θα τους προετοιμάσουν για το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους, το πανεπιστήμιο.

 Το εντατικό αυτό αγγλόφωνο πρόγραμμα σχεδιάζεταικαι υλοποιείται από τον Νικόλα Πρεβελάκη, Λέκτορα Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και Αναπληρωτή Διευθυντή Υποτροφιών και Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον και τονKevinCaffrey, Λέκτορα Κοινωνικών Σπουδώνστο Harvard. Οι τέσσερεις εκπαιδευτικοί συνεργάτεςπου θα συνεργαστούν με την ομάδα των συμμετεχόντων μαθητών και καθηγητώνθα είναι προπτυχιακοί φοιτητές από το Harvard.

Το HSSP προσφέρεται με πλήρη υποτροφία σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και θα διεξαχθεί στο κτήριο Ιατρού, όπου στεγάζεται το ΚΕΣ, στο Ναύπλιο, από τις7 Ιουλίου έως τις 23 Ιουλίου2016.
Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων (http://chs.harvard.edu/hssp) ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί την 1η Απριλίου 2016.

* Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Συντονίστρια Επικοινωνίας και Ανάπτυξη Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Ματίνα Γκόγκα (τηλ.: 27520 47030 και 2752047040, e-mail: hssp_greece@mail.chs.harvard.edu ).




Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος)
Πανεπιστήμιο Harvard