Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ»

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Άδικα και καταστρεπτικά χαρακτήρισε τα μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τους αγρότες, ο Γιάννης Μανιάτης κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Επερώτησης των Βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το αγροτικό.
Μεταξύ των άλλων ο Γ. Μανιάτης ζήτησε να αποσύρει η Κυβέρνηση τις απαράδεκτες προτάσεις Κατρούγκαλου. Χαρακτήρισε άδικο να φορολογούνται οι αγρότες σαν επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι πρέπει να αμοίβονται για την εργασία τους. Ρώτησε πού βρίσκονται τα 687.000.000€ για αρδευτικά έργα που προτάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2014 για τους αγρότες από το πακέτο Γιούνκερ. Μεταξύ αυτών και τα 100.000.000€ για το αρδευτικό έργο του Αναβάλου στην Αργολίδα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε τρεις συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις μείωσης του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων: i) την εφαρμογή ηλεκτρονικής κάρτας πετρελαίου για αγρότες, όπως κάνουν όλες οι ανταγωνίστριες χώρες, ii) τον Συμψηφισμό Ενέργειας από Α.Π.Ε., που θα επιτρέψει τη μείωση κατά έως και 60% του κόστους αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, iii) την κατά προτεραιότητα προώθηση φοροαπαλλαγών για συλλογικές ομάδες παραγωγών, ώστε να προωθηθεί επίλυση και του βασικού διαρθρωτικού προβλήματος της ελληνικής γεωργίας, που είναι ο μικρός κλήρος και η αποσπασματική καλλιέργεια.
Επιπλέον, διευκρίνισε ότι έξοδος από την κρίση χωρίς ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας δεν μπορεί να υπάρξει κι επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ & η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ στήριξε και στηρίζει τους αγρότες και τους αγώνες τους.

Στο ακόλουθο link το video της ομιλίας του Γ. Μανιάτη:

Στο ακόλουθο link το κείμενο της ομιλίας του Γ. Μανιάτη: