Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

TO ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ενα χοιρινό κότσι καραμελωμένο για το thanksgiving
Υλικά
  • 1 κότσι 1,5 κιλό
  • Αν είναι πολλά άτομα, πάρτε 2 ή 3
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Μισό φλυτζάνι τριμμένο φασκόμηλο και δεντρολίβανο
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
Εκτέλεση
  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το φασκόμηλο-δεντρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο
  • Ρίξτε στο μπολάκι το μισό μέλι
  • Προσθέστε 1 κουταλιά σούπας λεμόνι
  • Απαλά αναμειγνύουμε το μείγμα ώσπου να γίνει πηχτό
  • Βάλτε το μαχαίρι στο κότσι και κάνετε μερικές τομές
  • Σε κάθε τρυπούλα βάζουμε λίγο από το μείγμα μελιού
  • Τυλίγουμε το κότσι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο σφιχτά
  • Βάζουμε το κότσι στο φούρνο για 1 ώρα
  • Στο μεταξύ, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο μέλι με το ελαιόλαδο
  • Βγάλτε το κότσι, ξετυλίξτε το
  • Τοποθετήστε το πάλι στο ταψάκι -Μη χάσετε τον υγρό, υπέροχο ζωμό!
  • Με ένα πινέλο «χαϊδέψτε» το κότσι παντού με το ελαιόλαδο-μέλι
  • Πάνω, κάτω, παντού αρκετό
  • Ξαναβάζουμε το κότσι στο φούρνο για ακόμη 30-40 λεπτά ώσπου να ροδίσει η πέτσα
  • Θα γίνει τόσο όμορφο, σαν να είστε επαγγελματίες!
  • Σερβίρεται με πατάτες φούρνου, βραστές πατάτες, μουστάρδα, chutney και καλό κρασί