Υλικά
- 1 κότσι 1,5 κιλό
- Αν είναι πολλά άτομα, πάρτε 2 ή 3
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Μισό φλυτζάνι τριμμένο φασκόμηλο και δεντρολίβανο
- Ξύσμα λεμονιού
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το φασκόμηλο-δεντρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο
- Ρίξτε στο μπολάκι το μισό μέλι
- Προσθέστε 1 κουταλιά σούπας λεμόνι
- Απαλά αναμειγνύουμε το μείγμα ώσπου να γίνει πηχτό
- Βάλτε το μαχαίρι στο κότσι και κάνετε μερικές τομές
- Σε κάθε τρυπούλα βάζουμε λίγο από το μείγμα μελιού
- Τυλίγουμε το κότσι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο σφιχτά
- Βάζουμε το κότσι στο φούρνο για 1 ώρα
- Στο μεταξύ, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο μέλι με το ελαιόλαδο
- Βγάλτε το κότσι, ξετυλίξτε το
- Τοποθετήστε το πάλι στο ταψάκι -Μη χάσετε τον υγρό, υπέροχο ζωμό!
- Με ένα πινέλο «χαϊδέψτε» το κότσι παντού με το ελαιόλαδο-μέλι
- Πάνω, κάτω, παντού αρκετό
- Ξαναβάζουμε το κότσι στο φούρνο για ακόμη 30-40 λεπτά ώσπου να ροδίσει η πέτσα
- Θα γίνει τόσο όμορφο, σαν να είστε επαγγελματίες!
- Σερβίρεται με πατάτες φούρνου, βραστές πατάτες, μουστάρδα, chutney και καλό κρασί