Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ MIA ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Με αφορμή την Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP21) που ξεκινάει αύριο στο Παρίσι, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καθ. Γιάννης Μανιάτης, αρμόδιος για θέμ
ατα Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Δικτύων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και  Δημοκράτες δεσμευόμαστε για 21 μεγάλους προοδευτικούς στόχους για την Κλιματική Αλλαγή. Η Ευρώπη να αποτελέσει τον καταλύτη μιας φιλόδοξης, δεσμευτικής παγκόσμιας συμφωνίας για μείωση των εκπομπών ρύπων του θερμοκηπίου, για καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας, για μεγαλύτερη αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. 
Η Ελλάδα της κρίσης, έχει τη μεγάλη πρόκληση να απαντήσει αειφορικά, με δημιουργία θέσεων εργασίας, με εξοικονόμηση και επαναχρησιμοποίηση πρώτων υλών, με μια οικονομία που δεν αποκλείει κανέναν. Για απαντήσεις που υπερβαίνουν τον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας όλων των κοινωνικών εταίρων. Η κρίση μπορεί να γίνει ο εμβρυουλκός ενός νέου βιώσιμου παραγωγικού πλαισίου.
Η ανάγκη για δράση είναι επιτακτική. Ο κοινός μας αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής πηγαίνει χέρι χέρι με τη συνεχή μάχη μας ενάντια στις κοινωνικές αδικίες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Έχουμε δεσμευτεί να αντιμετωπίσουμε την περιβαλλοντική κρίση και τις κοινωνικές ανισότητες μαζί, οργανώνοντας μια δίκαιη μετάβαση σε ένα νέο, βιώσιμο και απαλλαγμένο από άνθρακα οικονομικό μοντέλο.
Το κάνουμε αυτό, επειδή είναι ένα ζήτημα δια-γενεακής δικαιοσύνης, καθώς η καθυστερημένη δράση θα το καταστήσει κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά πιο δαπανηρό για τις μελλοντικές γενιές.
Μαζί, έχουμε ένα όραμα για έναν περιβαλλοντικά και κοινωνικά πιο βιώσιμο κόσμο.
Δικαιούμαστε να ελπίζουμε, είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε!"