Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κοτόπουλο σοτέ με θυμάρι και πιπέρι καγιέν

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέτα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια

για τη μαρινάδα

  • 1 κ.σ. ουίσκι
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κλαδάκια θυμάρι ή 2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  2. Βγάζουμε απο το ψυγείο δεκαπέντε λεπτά πριν το σοτάρισμα.
  3. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο επιπλέον ελαιόλαδο, σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν τα φιλετάκια.
  4. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με επιπλέον θυμάρι από πάνω και συνοδεύουμε με μουσταρδομαγιονέζα.