Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ξανασφραγίζεται το ΚΤΕΛ στο Άργος

DSC 7406

του Γιώργου Νικολόπουλου
Η ιστορία με τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Αργολίδας στη συμβολή των οδών Ναυπλίου και Καραμουτζά στο Άργος, επαναλαμβάνεται...
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με μια απόφαση - καρμπόν (ακριβώς όμοια με αυτή της 17ης Φεβρουαρίου) αποφάσισε και πάλι να σφραγίσει τις εγκαταστάσεις στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη απόφαση σφράγισης είχε αντικατασταθεί την 1η Απριλίου με απόφαση αποσφράγισης «λόγω αλλαγής χρήσης» η οποία, όπως φαίνεται, δεν εφαρμόστηκε.
Η νέα απόφαση λήφθηκε στις 31 Αυγούστου και αναφέρει τη σφράγιση των εγκαταστάσεων του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων επειδή λειτουργεί χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας. Αυτή η απόφαση θα ισχύει μέχρι του εφοδιασμού με την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας.
Το κλείσιμο θα γίνει μετά την πάροδο 30 ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοποίηση στους ενδιαφερόμενους έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου. Έτσι, η σφράγιση θα πρέπει να γίνει στις 15 του Οκτώβρη.
Η «ΚΤΕΛ Αργολίδας Α.Ε.» είναι υποχρεωμένη:
- Μέσα σε 10 ημέρες το αργότερο, από την κοινοποίηση της απόφασης, να απομακρύνει αντικείμενα και οχήματα από τον χώρο της εγκατάστασης,
- Το αργότερο σε 5 ημέρες από την ημέρα της σφράγισης να τοποθετήσει στην είσοδο της εγκατάστασης, μεταλλικά κολωνάκια πεζοδρομίου, μεταλλικές μπάρες και αλυσίδες καθώς και πινακίδα που να αναγράφει: «ΚΛΕΙΣΤΟΝ. ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»
Αν το ΚΤΕΛ παραβεί τα παραπάνω, διώκεται και τιμωρείται ποινικά, καθώς και όποιος ματαιώσει τη σφράγιση ή καταστρέψει τις μπάρες και τις πινακίδες.