Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Φακές και ρύζι πολύχρωμα

Φακές και ρύζι πολύχρωμα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ. φακές
  • 1 1/2 φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 μικρό καρότο
  • 1/4 φλ. καλαμπόκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 10 φέτες μπέικον καπνιστό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φυλλο δάφνης
  • λίγο δεντρολίβανο

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάλτε τις φακές να πάρουν μια βράση και αφήστε τις για μισή ωρίτσα. Μετά χύστε το νερό και ξεβγάλτε τις.
  2. Βάλτε φρέσκο νερό, 1 φύλλο δάφνης, λίγο δεντρολίβανο και αλατάκι και τις φακές φυσικά και αφήστε τις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (κάνα 20λεπτο)
  3. Σουρώστε τις φακές, κρατώντας το νερό. Στο νερό αυτό βάλτε να βράσει το ρυζάκι, προσθέτοντας λίγο παραπάνω για να είναι σωστή η αναλογία καθώς και λίγο αλάτι ακόμα. Αφήστε το ρύζι να βράσει μέχρι να γίνει (μην το αφήσετε να γίνει λαπάς!)
  4. Όσο βράζει το ρύζι, ψιλοκόψτε το μπέικον και το κρεμμύδι και κόψτε σε στικς το καρότο. Βάλτε τα όλα σε μεγάλο τηγάνι, μαζί με το καλαμπόκι και σωτάρετέ τα καλά.
  5. Όταν γίνει και το ρύζι, ρίξτε και αυτό και τις φακές στο μεγάλο τηγάνι και γυρίστε τα όλα λίγο να ανακατευτούν καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούν να γίνουν πάρα πολλές παραλλαγές. Βάλτε και λίγες πιπεριές για έξτρα γεύση και χρώμα. Βάλτε λουκάνικο αντί για μπέικον. Μη βάλετε καθόλου μπέικον και κάντε τη χορτοφαγική.
Συνοδέψτε με φέτα που ταιριάζει πολύ. Μπορείτε στο πιάτο να προσθέσετε λίγη σάλτσα Worcestershire ή λεμονάκι, ανάλογα με τη γεύση σας.
Αυτό που πραγματικά την απογειώνει όμως, είναι αν προσθέσετε σταφίδες μέσα!