ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Φακές και ρύζι πολύχρωμα
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 φλ. φακές
- 1 1/2 φλ. ρύζι μπασμάτι
- 1 μικρό καρότο
- 1/4 φλ. καλαμπόκι
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 10 φέτες μπέικον καπνιστό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φυλλο δάφνης
- λίγο δεντρολίβανο
Πώς το κάνουμε:
- Βάλτε τις φακές να πάρουν μια βράση και αφήστε τις για μισή ωρίτσα. Μετά χύστε το νερό και ξεβγάλτε τις.
- Βάλτε φρέσκο νερό, 1 φύλλο δάφνης, λίγο δεντρολίβανο και αλατάκι και τις φακές φυσικά και αφήστε τις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (κάνα 20λεπτο)
- Σουρώστε τις φακές, κρατώντας το νερό. Στο νερό αυτό βάλτε να βράσει το ρυζάκι, προσθέτοντας λίγο παραπάνω για να είναι σωστή η αναλογία καθώς και λίγο αλάτι ακόμα. Αφήστε το ρύζι να βράσει μέχρι να γίνει (μην το αφήσετε να γίνει λαπάς!)
- Όσο βράζει το ρύζι, ψιλοκόψτε το μπέικον και το κρεμμύδι και κόψτε σε στικς το καρότο. Βάλτε τα όλα σε μεγάλο τηγάνι, μαζί με το καλαμπόκι και σωτάρετέ τα καλά.
- Όταν γίνει και το ρύζι, ρίξτε και αυτό και τις φακές στο μεγάλο τηγάνι και γυρίστε τα όλα λίγο να ανακατευτούν καλά.
Λίγα μυστικά ακόμα