Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

TO ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λαβράκι ψητό σε κρεβάτι γλυκοπατάτας

Λαβράκι ψητό σε κρεβάτι γλυκοπατάτας

Υλικά
  • 1 λαβράκι ποιοτικό, φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας, σε φιλέτα
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 1/2 μπουκετάκι κόλιαντρο φρέσκο
  • 1 λεμόνι πράσινου
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • Σάλτσα σόγιας (στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουταλιά σούπας  chutney καυτερό (από μάνγκο π.χ.-στα σούπερ μάρκετ)
Εκτέλεση
  • Βάλτε στον ατμό τις γλυκοπατάτες να βράσουν
  • Προσοχή! Βράζουν σε ελάχιστα λεπτά, παρότι τόσο σκληρές
  • Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί για να τηγανίσουμε το λαυράκι
  • Αλατίστε και βάλτε πιπέρι
  • Πιέστε το φιλέτο λαυράκι με ένα πηρούνι να ψηθεί καλά
  • Οταν χρυσίσει καλά, προσθέστε ξύσμα από το λεμόνι λάιμ
  • Αφήστε το να ψηθεί καλά ως μέσα
  • Σε μια πιατέλα βάλτε ψιλοκομμένο κόλιαντρο, το chutney, την πιπερίτσα πολύ ψιλοκομμένη, την σάλτσα σόγιας, λίγο χυμό λεμόνι λάιμ και λίγο ελαιόλαδο
  • Ανακατέψτε τα όλα πολύ καλά
  • Οταν θα έχουν βράσει οι πατάτες λυώστε τις όμορφα και προσθέστε τις (κάπως χλιαρές) στην πιατέλα με τα υλικά
  • Αναμείξτε καλά και τοποθετήστε το πιάτο
  • Το μείγμα γλυκοπατάτας, από πάνω το λαυράκι, λίγα φυλλαράκι κόλιαντρο για ομορφιά
Είναι ένα πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο. Μπορείτε να το ολοκληρώσετε σε 15 λεπτά!