Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤHΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Θέλω κι εγώ να καλωσορίσω τον συνάδελφο, φίλο Μάκη Βορίδη στην Αργολίδα και να τον διαβεβαιώσω ότι για ακόμη μια φορά η Αργολίδα όχι μόνο θα δώσει ξανά ισχυρή πρωτιά στη μεγάλη πατριωτική φιλελεύθερη παράταξή μας, αλλά και θα πρωταγωνιστήσει στην μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας.

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, μπήκαμε πλέον στην
τελική ευθεία πριν την κάλπη. Οι μέρες που απομένουν είναι οι πιο κρίσιμες. Είναι αυτές που θα καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι αυτές που θα καθορίσουν την πορεία της χώρας και την τύχη της κοινωνίας μας για τα επόμενα χρόνια.

Πλέον, οι Έλληνες είδαν και ξέρουν τις καταστροφικές συνέπειες της Πρώτης Φοράς Αριστερά. Είδαμε την ανευθυνότητα της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Είδαμε όσα χτίσαμε με σκληρές θυσίες τα τελευταία χρόνια να γκρεμίζονται. Είδαμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας να τίθεται σε αμφισβήτηση. Είδαμε τις τράπεζες να κλείνουν και τις ουρές στα ΑΤΜ. Είδαμε την ανεργία να ξαναφουντώνει. Είδαμε παντού την ίδια καταστροφική έλλειψη σοβαρότητας: Στους θεσμούς, στην παιδεία, στην δημόσια διοίκηση, στο μεταναστευτικό, στις υποδομές, στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων: Τα μεγάλα έργα δεν προχώρησαν, δεν εισπράξαμε ούτε τα διαθέσιμα χρήματα για την αντιμετώπιση του οξύτατου προσφυγικού προβλήματος, είδαμε το ΕΣΠΑ να σταματά απότομα και εδώ στον τόπο μας, στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου και στα έργα για την αναμόρφωση της πλατείας του Άργους.

Είδαμε αυτούς που υποσχέθηκαν προεκλογικά ότι θα σκίσουν το Μνημόνιο στο περιστύλιο της Βουλής, να φέρνουν το πιο σκληρό, το πιο υφεσιακό, το πιο αντικοινωνικό Μνημόνιο. Και τους είδαμε να προσπαθούν να το παρουσιάσουν στους Έλληνες ως τάχα επιτυχία!

Είδαμε μια κυβέρνηση να διακινδυνεύει την ίδια την επιβίωση της χώρας. Και είδαμε το πρωτοφανές – τη χώρα να σώζεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στο χείλος του γκρεμού, από την αντιπολίτευση, την ώρα που υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές ονειρεύονταν το Κούγκι και το Ζάλογγο.

Εμείς λέμε ξεκάθαρα: Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Είναι ακόμη εδώ. Και με όσα κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους τελευταίους επτά μήνες, ο δρόμος έγινε πολύ δυσκολότερος.

Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται σταθεροποίηση. Οριστική απαλλαγή από ανεύθυνες πολιτικές και ασόβαρους πειραματισμούς. Πρέπει αμέσως μετά τις εκλογές να αποκαταστήσουμε τη διεθνή εμπιστοσύνη. Πρέπει να πείσουμε ξανά τους συνομιλητές μας ότι είμαστε αξιόπιστοι. Να τους πείσουμε ξανά πως αυτά που δεσμευόμαστε να κάνουμε θα τα κάνουμε, αλλά και πως οι εναλλακτικές και τα ισοδύναμα που προτείνουμε εκεί όπου πρέπει – όπως στα μέτρα που υπέγραψε η Κυβέρνηση Τσίπρα για τον αγροτικό κόσμο – είναι σοβαρά και θα αποδώσουν τα αποτελέσματα που πρέπει.

Χρειάζεται αποτελεσματικότητα. Για να ξεφύγουμε από τη δίνη της ύφεσης όπου επανέφερε τη χώρα η κυβέρνηση Τσίπρα. Για να ξαναγυρίσουμε στην ανάπτυξη και στα πλεονάσματα που θα δώσουν ανάσες στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία. Για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε με αξιοπιστία την ελάφρυνση των βαρών που επωμίζονται σήμερα οι Έλληνες.

Χρειάζεται συνεννόηση, ομόνοια και συνεργασία – για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων, αλλά και των μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν νέα πνοή στην κοινωνία και την οικονομία μας. Γιατί εδώ που φτάσαμε, κανείς δεν μπορεί, κανείς δεν δικαιούται να υπονομεύσει για μικροκομματικά οφέλη την εθνική προσπάθεια. Αυτό που προέχει τώρα είναι η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη. Κάθε επιμέρους διαφορά και διαφωνία θα έχει νόημα μόνο εφόσον διασφαλίσουμε την επιβίωση της χώρας.

Αυτή είναι και η πρότασή μας:
-          σκληρή δουλειά για την αποκατάσταση της σταθερότητας και της αξιοπιστίας της χώρας
-          σκληρή δουλειά για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την επούλωση των πληγών της κρίσης,
-          συνεννόηση μπροστά στον ύψιστο στόχο της σωτηρίας της πατρίδας.

Φίλες και φίλοι,

Τις μέρες που απομένουν, πρέπει να πείσουμε όσους γίνεται περισσότερους συμπολίτες μας, και ιδίως τους φίλους που έχουν απομακρυνθεί από μας. Να τους ζητήσουμε να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν.

Και μόνο το χθεσινό ντιμπέιτ αρκεί για να δει κανείς τη διαφορά ύφους, πολιτικού λόγου και στάσης απέναντι στα προβλήματα ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τη διαφορά ανάμεσα στην υπευθυνότητα, την σοβαρότητα και την ειλικρίνεια από τη μία πλευρά, και την ιδεοληψία, την παλινωδία και την προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου των Ελλήνων από την άλλη.

Και ειδικά εδώ στην Αργολίδα, έχουμε ένα ακόμη ισχυρό επιχείρημα: την σύγκριση των όσων, παρά την κρίση, έγιναν για τον τόπο μας επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά
με την πλήρη απραξία της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Φίλες και φίλοι,


Την Κυριακή προχωράμε μπροστά. Αφήνουμε οριστικά πίσω την περιπέτεια των τελευταίων μηνών. Προχωράμε για την οριστική έξοδο από την κρίση. Βάζουμε τα θεμέλια για μια νέα εποχή σοβαρότητας, αποτελεσματικότητας και εθνικής συνεννόησης. Για όλα αυτά που διαχρονικά αγωνίζεται η παράταξή μας. Για όλα αυτά που μας ενώνουν. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Την Κυριακή, με την καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα προχωρά μπροστά.