Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πένες με τόνο και ντομάτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντομάτες κονσέρβα
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 55 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πακέτο πένες ή ριγκατόνι
  • 55 γρ. μαύρες ελιές χοντροκομμένες
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 200 γρ. τόνος στεγνός
  • 2 κ.σ. μαιντάνός ψιλοκομμένος
  • παρμεζάνα
  • Πώς το κάνουμε:

    Βήμα 1
    1)
    Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
    Βήμα 2
    2)
    Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή wok) και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ρίγανη και τις λιαστές ντομάτες. Τα βράζουμε όλα για 10-12 λεπτά.
    Βήμα 3
    3)
    Ρίχνουμε αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και τον τόνο στη σάλτσα.
    Βήμα 4
    4)
    Ρίχνουμε μέσα τα έτοιμα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
    Βήμα 5
    5)
    Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το μαιντανό και σερβίρουμε ζεστό.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Στις ντομάτες κονσέρβα, συνήθως χρησιμοποιώ 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο και τουλάχιστον μισό κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τύπου Pumaro. Δεν βάζω καθόλου πελτέ.