Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) Πανεπιστήμιο Harvard


Το Kέντρο Ελληνικών Σπουδών, κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιοοργάνωσε, συνδιοργάνωσε και υποστήριξεπλούσιες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως το Πρόγραμμα Θερινών Πρακτικών Ασκήσεων, το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Βραβευμένων Βρετανών Ποιητών, το Ετήσιο Επιστημονικό Συμπόσιο σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τα Θερινά Σχολείατων ΠανεπιστημίωνWilliamandMary καιDuke, κ.ά.

Την εβδομάδα που πέρασε, το Κέντρο ολοκλήρωσε δύο ακόμα σημαντικές ετήσιες δραστηριότητές του.
Το Σάββατο 1η Αυγούστου ολοκληρώθηκε ο τέταρτος κύκλος του Θερινού Προγράμματος Μαθητών Λυκείου (HSSP). Διδάσκοντες και τέσσερις Εκπαιδευτικοί Συνεργάτες (προπτυχιακοί φοιτητές)από το Harvardεργάστηκαν εντατικά με τους 16 συμμετέχοντες μαθητές Λυκείου για 15 μέρες. Οι επιλεγμένοι μαθητές εργάστηκαν σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που βασίζεται σεαντίστοιχα πρότυπα θερινών σχολείων του Πανεπιστημίου Harvardκαι συμμετείχαν σεποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώδιεξήγαγαν ερευνητικές εργασίες, τις οποίες παρουσίασαν στο συνέδριο του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου στο ΚΕΣ.

Την Κυριακή 2Αυγούστου περατώθηκε ο 14ος κύκλος του Θερινού Προγράμματος του Harvard στην Ελλάδα (Πρόγραμμα Συγκριτικών Πολιτισμικών Σπουδών), μία από τις παλαιότερες και πιο επιτυχημένες καλοκαιρινέςδράσεις του Πανεπιστημίου σε παγκόσμια κλίμακα. 25 φοιτητές, προερχόμενοι κυρίως από το Harvardκαθώς και άλλα Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, συμμετείχαν σε εντατικά εβδομαδιαία σεμινάρια που οργανώθηκαν από 10 καθηγητές του Harvardκι άλλων Πανεπιστημίων στο Ναύπλιο, την Ολυμπία και την Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας παράλληλα και πλήθος άλλων πολιτιστικών δράσεων κι επισκέψεων.

Την Δευτέρα 3 Αυγούστουτο ΚΕΣ καλωσόρισεγια δεύτερη χρονιά στο Ναύπλιο 36φοιτητές και καθηγητές του Θερινού Προγράμματος της Σχολής Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον (University of Washington, Seattle). Η ομάδα, ερευνάτο φαινόμενο της μετακίνησης πληθυσμών και αξιοποιεί τις εγκαταστάσεις του ΚΕΣ για σεμινάρια και έρευνα μέχρι και την Τετάρτη 12 Αυγούστου. Παράλληλα,το ΚΕΣ συνέβαλε στην επικοινωνία της ομάδας με το Δήμο Ναυπλιέων, προκειμένου μέσα από επαφές με ειδικούς να υποστηριχθεί με τον καλύτερο τρόπο η εργασία και έρευνα των φοιτητών στην πόλη του Ναυπλίου.




Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος)
Πανεπιστήμιο Harvard