Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κοτόπουλο γεμιστό με πιπεριές, τυρί και ντομάτα

Βεβαιωνόμαστε ότι το κοτόπουλο είναι κομμένο σε μικρές λωρίδες.
Ανοίγουμε το κάθε φιλετάκι με το μαχαίρι.
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κίτρινο τυρί, την πιπεριά και τη ντομάτα.
Βάζουμε μία-δύο λωρίδες από το κάθε υλικό στο κέντρο του φιλέτου.
Τυλίγουμε το φιλετάκι και στερεώνουμε τις άκρες του με μια οδοντογλυφίδα.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φιλετάκια (πειραματιστείτε ελεύθερα στο τι άλλο μπορείτε να βάλετε μέσα στο κάθε φιλετάκι!!!!)
Κατόπιν, σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα έτοιμα φιλετάκια, και ψιλοκόβουμε τις πατατούλες.
Σε ένα μπωλάκι, ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό των πορτοκαλιών και του λεμονιού και μία κουταλιά μουστάρδα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Περιχύνουμε τα φιλετάκια και τις πατάτες με το μείγμα αφού πρώτα, τα αλατοπιπερώσουμε.
Στο τέλος, προσθέτουμε λίγη ρίγανη (μην το παρακάνετε!!!)
Είμαστε έτοιμοι! Καλύπτουμε το πυρέξ με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (για να μην αρπάξει το φαγητό) και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για μία ώρα (ε, δοκιμάστε στην μία ώρα, κι αν οι πατάτες κρατάνε, αφήστε το να ψηθεί άλλο λίγο...). Το γεμιστό σας κοτόπουλο είναι έτοιμο! Καλή όρεξη!