Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ -ΟΝΟΜΑΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για αποχώρηση μας από τον ΣΥΡΙΖΑ
Εμείς που στρατευτήκαμε στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και στηρίξαμε την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη, διαπιστώνουμε ότι ο πολιτικός μας φορέας έχει κάνει πολιτική του το αποτέλεσμα του πραξικοπήματος που του επιβλήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου, και αυτό δεν είναι άλλο, από το "πακέτο" μνημόνιο και αιματηρές θυσίες για το ευρώ. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί σαφή ήττα, που προκαλεί βαθιά αίσθηση αδιεξόδου στο λαό, ενώ δημιουργεί ρεύμα αποστράτευσης στον κόσμο της Αριστεράς, στέλνει παραλυτικό μήνυμα στα κινήματα και τους λαούς της Ευρώπης, ευνοεί την επάνοδο του νεοναζισμού. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στις εκλογές με ένα μνημονιακό προεκλογικό πρόγραμμα, που είναι σε αντίθεση με τα φτωχά στρώματα που τον στήριξαν και δυστυχώς τον μετατρέπει σε ένα συστημικό κόμμα, όπου η συγκρότηση και το πολιτικό περιεχόμενο του είναι ριζικά διαφορετικά, από αυτά που γνωρίσαμε και υπηρετήσαμε. Όλη η ρητορική της ηγεσίας του κόμματος περί αντισταθμιστικών ή αντιμέτρων στο τρίτο μνημόνιο, είναι σαθρή και κενή περιεχομένου, τα ελάχιστα σχετικά παραδείγματα που δημόσια έχουν λεχθεί, όπως η κρατική παραγωγή μαρμελάδας ή η διάθεση των 3 εκατ. στρεμμάτων δημόσιας γης στους αγρότες, το επιβεβαιώνουν. Η συμφωνία της 12ης Ιουλίου έφερε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει και μία πνιγηρή επιτροπεία που δεν θα επιτρέψει ρωγμές και πολιτικές που θα τα "βάζουν" με τον πλούτο και τη διαπλοκή, η απαγόρευση από την τρόικα της επιβολής του επιπλέον φόρου στα καθαρά εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ είναι χαρακτηριστική.
H προκήρυξη των εκλογών ακύρωσε την απόφαση της ΚΕ του κόμματος, που ήταν και πρόταση του Αλ. Τσίπρα, για συνεδριακή διαδικασία αποτίμησης των ενεργειών μας και των αιτιών που μας έφτασαν μέχρι εδώ, καθώς, επίσης και την επεξεργασία ενός συλλογικού σχεδίου για το από εδώ και πέρα. Να σημειώσουμε ότι αυτή η πρόταση και εν συνεχεία η ακύρωση της, μετά την αποκάλυψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις 26/8, ότι είχε αποφασίσει να πάει σε εκλογές στις 12 Ιουλίου αποδεικνύει ότι ήταν προσχεδιασμένοι χειρισμοί για να ξεφορτωθεί το κόμμα τους διαφωνούντες. Η πεντάχρονη εφαρμογή των μνημονίων έχει αποδείξει ότι τα μνημόνια εφαρμόζονται με αυταρχισμό στο κοινωνικό σώμα και τα κόμματα που τα εφαρμόζουν έχουν ελάχιστη εσωκομματική δημοκρατία με πολλαπλές παραβιάσεις της. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίσαμε δεν είναι ο ίδιος, θυμίζει την χρεοκοπημένη ΔΗΜΑΡ και έχει υιοθετήσει ως όριο της πολιτικής του την ήπια εφαρμογή του μνημονίου.
Επιλέγουμε την αποχώρηση μας από τον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε στις πρωτοβουλίες συγκρότησης του αριστερού λαϊκού αντιμνημονιακού μετώπου, ώστε αυτό να εμφανιστεί στην επικείμενη εκλογική διαδικασία, να μακροημερεύσει μετά από αυτή, και τελικά να καταστεί η παράταξη εξουσίας των υποτελών τάξεων.
Παναγιώτης Βαρδής Ο.Μ. Ναυπλίου
Αρετή Βούλγαρη Ο.Μ. Ναυπλίου
Δημήτρης Κλεόπας Ο.Μ. Ναυπλίου
Γεωργία Λάμπα Ο.Μ. Ναυπλίου
Ανέστης Μαντζούνης Ο.Μ. Ναυπλίου
Μυρτώ Μαυροειδή Ο.Μ. Ναυπλίου
Μαρία Μοιρασγεντή Ο.Μ. Ναυπλίου
Βαγγέλης Αντ. Μπουγιώτης  Ο.Μ. Ναυπλίου
Βαγγέλης Ντάνης Ο.Μ. Ναυπλίου και γραμματεία Ν.Ε. Αργολίδας
Μαρία Ντάνη Ο.Μ. Ναυπλίου
Μαρία Σούλιου Ο.Μ. Ναυπλίου
Σωτήρης Φωτόπουλος  Ο.Μ. Ναυπλίου